Futsal

A sereghajtóhoz látogat a Haladás

A MAFC otthonában lépnek pályára hétfő este a szombathelyi teremlabdarúgók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vasiak természetesen győzni szeretnének a fővárosban az NB I alapszakaszának 11. fordulójában, és ha sikerülne begyűjteniük a három pontot, stabilizálnák a helyüket a felsőházban – áll a klub sajtóanyagában.

A MAFC eddig nem teljesít jól a bajnokságban: az utolsó helyen tanyázik, a felsőházba jutásra nem nagyon maradt esélye. A gyengébb produkció ellenére Horváth Levente, a Haladás vezetőedzője azt hangsúlyozta egész héten a játékosainak, hogy nem szabad félvállról venni a meccset.

– Valóban gyengélkedik aktuális riválisunk, ám a közelmúltban azért egy kicsit összekapta magát a MAFC: a Berettyótól csak egy góllal kapott ki, az élmezőnyhöz tartozó Szegeddel pedig egy félidőn át abszolút partiban volt – magyarázta a szombathelyi edző. – Nekünk elsősorban a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, nem szabad elrontanunk a találkozó elejét, és mindvégig maximálisan kell koncentrálnunk. Döntő tényező lesz, hogy milyen százalékban tudjuk majd kihasználni a helyzeteinket, mert abban biztos vagyok, hogy lesznek ziccereink. Fontos meccs előtt állunk, hiszen ha nyerünk, akkor megelőzhetjük a Csömört, és a felsőházba kerülünk. Nincs sérültünk, tehát teljes kerettel vághatunk neki a MAFC elleni ütközetnek. Jó hír, hogy Ausztriában befejeződtek a bajnokságok, így a srácok most már csak a futsalra koncentrálhatnak. Célunk a győzelem, remélem, hogy sikerül is teljesíteni e küldetést.

Ami a forduló többi meccsét illeti: az Üllő FC Cső-Montage a debreceniek vendége lesz. Alsóházi rangadó, ami igazi hatpontos mérkőzésnek számít. Amennyiben a DEAC nyerni tudna, kissé leszakíthatná magáról a mögötte állókat, viszont vendégsiker esetén helyet cserélnének a tabellán, és az üllőiek megerősítenék pozíciójukat. Ami a formát illeti, bár a debreceniek meglepő vereséget szenvedtek odahaza a Veszprém ellen, ne feledkezzünk meg az Aramis és a Gödöllő elleni, idegenbeli döntetlenekről. A Cső-Montage az előző fordulóban szabadnapos volt, előtte pedig kikapott hazai környezetben a Gödöllőtől – áll a futsal.hungary.hu előzetesében.

A címvédő Rába ETO a Gödöllő-Vasas csapatát látja vendégül. A látogatók három győzelem után legutóbb botlottak hazai pályán: nem bírtak a Debrecennel, így meg kellett elégedniük az egy ponttal, pedig győzelem esetén beérték volna a tabella harmadik helyezettjét. A győriek a várakozásoknak megfelelően hozzák a kötelező győzelmeket, legutóbb a Veszprém vendégeként gyűjtötték be a három pontot.

Az újonc Veszprém két héttel ezelőtt megszerezte első győzelmét, most pedig jöhet a második, a Rubeola FC Csömör otthonában! Bár a házigazdák két sikertelen meccs után bravúrgyőzelmet arattak az Aramis otthonában, ami nagy lökést adhat nekik az őszi hajrára. Hátrányból fordítva nyertek Budaörsön, így jelenleg a felső hatoshoz tartoznak a tabellán, amit szeretnének megőrizni, ehhez viszont elengedhetetlen a három pont begyűjtése a Veszprém ellen. A vendégek legutóbbi idegenbeli meccsükön megszerezték első sikerüket, elmozdultak az utolsó helyről, majd az előző játéknapon szoros meccset játszottak a bajnokkal, így jó formában mondhatják magukat.

A forduló rangadóján a Berettyóújfalu az Aramist fogadja. Rangadónak nevezhető az összecsapás, annak ellenére, hogy a budaörsi együttes legutóbbi öt meccséből mindössze egyet nyert meg. Ha nem akarnak még jobban lemaradni az élbolytól, akkor fontos lenne pontokat szerezniük, ami nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az MVFC jó formában van, zsinórban hat győzelmet számlál. A papírforma az ő sikerüket sejteti, de okozott már meglepetést a budaörsi csapat Berettyóújfaluban…

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 11. forduló

November 19. hétfő

18.30: DEAC Armada Futsal Club – Üllő FC Cső-Montage

18.30: Rába ETO – Gödöllői Bikák

19 óra: Rubeola FC Csömör – 1. FC Veszprém

19.30: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Colorspectrum Aramis

20.15: MAFC-BME-Docler Akadémia – Haladás VSE

Szabadnapos: Újszegedi TC

Olvasói sztorik