Futsal

Drámai csaták napja volt

Két izgalmas döntetlen a teremlabdarúgó NB I második fordulójának hétfői játéknapján.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 2. forduló
Újszegedi TC – Colorspectrum Aramis 3-3
Gólszerzők: Koncz (12.), Tóth A. (34., 39.), illetve Roni (19., 34.), Németh P. (28.)
MAFC-BME-Docler Akadémia – 1. FC Veszprém 6-6
Gólszerzők: Szabó Z. (9., 31.), Kertész (13.), Csernai (16., 18.), Gremsperger (17.), illetve Szabadfi (4.), Bényi (31., 34., 35.), Finta (36., 38.)
Három mérkőzést pénteken játszottak; az Admiral-Haladás VSE szabadnapos volt.

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Rendkívül kiegyenlített, elképesztően küzdelmes meccsen az utolsó pillanatban mentett pontot a nagyon jól teljesítő Colorspectrum Aramis ellen a végére kicsit indiszponáltnak tűnő házigazda Újszegedi TC.

Óvatos játékkal, enyhe vendégfölénnyel indult a találkozó, majd fokozatosan vette át az irányítást az UTC. Az első félidő közepén sikerült is megszereznie a vezetést Koncz Zsolt egyéni akciója végén (1-0). Mindkét fél többször eljutott veszélyes helyzetekig, de a két kapus, az Aramisnál Sikur Lajos, a szegedieknél Tombácz Róbert útját tudta állni a kísérleteknek. Másodpercekkel a szünet előtt aztán egy szerencsés találattal egyenlíteni tudott az Aramis a brazil Roni révén (1-1).

Fordulás után jobban pörögtek a vendégek, mint a szurkolók által támogatott UTC, s a félidő közepére már egyértelmű fölényben játszott Frank Tamás együttese. A 29. percben Tóth Attila eladott labdája után Németh Péter érkezett remekül, s megérdemelt vezetéshez juttatta a budaörsieket (1-2). Egyre csalódottabbnak és idegesebbnek tűnt a Szeged, amely meddő, gyakran elképzelés nélküli rohamokkal próbálkozott. Koncz Zsolt rutinja védekezésben, illetve Tombácz kapus védései nagyon kellettek ahhoz, hogy az ellenfél ne kerüljön még nagyobb előnybe, mert az bizonyosan behozhatatlan lett volna már mentálisan a hazaiaknak.

Aztán jó pillanatban, öt perccel a vége előtt egy szögletet követően Tóth Attila egyenlíteni tudott, ám az öröm nem tartott sokáig, mert a középkezdés után a hazai kapu elé berobbanó Roni újra a vendégeket hozta kedvező helyzetbe (2-3). Egyre nagyobb bajba kerültek a hazaiak az idő múlásával, egyszerűen semmi nem akart sikerülni, s úgy tűnt, a szerencse is elpártolt a csapattól, amikor Trucz Zsolt is ordító ziccert rontott. Aztán a végén, akárcsak az első félidőben a másik oldalon, pár másodperccel a lefújás előtt Trucz erősen belőtt labdája Tóth Attila lábán változtatott irányt, amely védhetetlenül csapódott Sikur kapujába (3-3). Az eredmény igazságos döntetlen – tudósít a szegedma.hu.

Potyogtak a gólok Budapesten is, sőt a MAFC otthonában dupla annyi találat esett, mint Szegeden, de szintén egyenlő elosztásban. A hazaiak a félidőben már 5-1-re vezettek, a vége mégis 6-6 lett.

Olvasói sztorik