Futsal

A Dunakeszi sikere Székesfehérváron

Hagyományteremtő szándékkal első ízben rendezték meg szeptember 1-én a Fehérvár Futsal Kupát a Videoton Oktatási Központban.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az NB II-es bajnokságra készülő Fehérvár Futsal nyári alapozásának utolsó megmérettetése volt a kupa, amelyre magyar és külföldi csapatok fogadták el a meghívást. A torna nyitányán dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a csapatokat, a közönséget és a szervezőket. Reményét fejezte ki, hogy a bajnokság alatt is sokan látogatnak ki a VOK-csarnokba, hogy bíztassák a Fehérvár Futsal csapatát.

A tornán két magyar együttes, a Fehérvár Futsal és a Dunakeszi Kinizsi mellett egy pozsonyi és egy bécsújhelyi csapat vett részt. A torna első mérkőzését a Dunakeszi Kinizsi vívta az osztrák 1. FC Murexin Allstars Wiener Neustadt csapatával, majd a fehérváriak a szlovák Cekan Mekenroff 1897 ellen léptek pályára. Ezt követően a bronzéremért, majd az első helyért mérkőztek a csapatok.

A harmadik helyért a két külföldi csapat mérkőzött, az osztrák Murexin magabiztos játékkal 6-4-re győzött a meccs végére belelendülő szlovákok ellen. A döntőben a két nyugati NB II-es gárda csapott össze. A rutinosabb Dunakeszi hamar vezetést szerzett a ziccereket hibázó Fehérvár ellen. A szép számú közönség négygólos hátrányban már-már temette a hazaiakat, amikor is szépen felépített támadások után szépítettek, de az egyenlítésre már nem volt idejük.

A torna legjobb játékosának Kun Gábort (Dunakeszi) választották.

Fehérvár Futsal Kupa, döntő

Dunakeszi Kinizsi – Fehérvár Futsal 4-2

Gólszerzők: Monspart (2), Kun, Szijjártó, illetve Tanárki és Kéri

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik