Futsal

Nemzetközi torna lesz Fehérváron

Hagyományteremtő szándékkal első ízben rendezik meg szeptember 1-én a Fehérvár Futsal Kupát.

Kapcsolódó cikkek

I. Fehérvár Futsal Kupa (szeptember 1. szombat)
Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ
15 óra: Dunakeszi Kinizsi – 1. FC Murexin Allstars Wiener Neustadt (osztrák)
16 óra: Fehérvár Futsal – Cekan Mekenroff 1897 (szlovák)
17 óra: gálamérkőzés
18 óra: a 3. helyért
19 óra: döntő

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az NB II-re készülő Fehérvár Futsal Club nyári alapozásának utolsó megmérettetése lesz a hazai rendezésű kupa, amelyre magyar és külföldi csapatok fogadták el a meghívást – jelentette be sajtótájékoztató keretében Balogh Tamás, szervező. Az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

Az eseményt szervező Labdakergető Baráti Kör Sportegyesület fennállása óta az amatőr- és a tömegsport egyik zászlóshajója a Fejér megyei és székesfehérvári sportéletben. Alapvető céljaik között szerepel a minőségi és kedvezményes versenyeztetés, bajnokságok szervezése és az egészséges, sportos életmód lehetőségeinek megteremtése.

Az NB II-es felkészülés és a futsal népszerűsítése érdekében szervezik meg idén első ízben az I. Fehérvár Futsal Kupát. A szeptember 1-i találkozón négy csapat vesz részt. A két magyar (Fehérvár Futsal, Dunakeszi Kinizsi) mellett a pozsonyi Cekan Mekenroff 1897 alakulata az Extraliga, azaz a szlovák első osztály tagja. Az osztrák 1. FC Murexin Allstars Wiener Neustadt csapatával rövid idő alatt jó kapcsolatot épített ki a Fehérvár Futsal, így nagy örömmel vállalták a felkészülési tornán való részvételt.

Érdekesség, hogy a Fehérvár Futsal csapatnak csak és kizárólag az lehet tagja, aki a városban él, dolgozik, illetve tanul. Az egykori Videoton-játékosok és fehérvári amatőr kispályás labdarúgók alkotta csapatba az idei évre sikerült leigazolni Reveland Zoltán 27-szeres magyar válogatott kapust, és a 12-szeres válogatott Kis Krisztiánt. A klub szoros kapcsolatot ápol a Videoton FC-vel, s remélik, hogy ez az évek során jelentősen erősödni fog.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik