Futsal

Tisztes szombathelyi helytállás

Az Admiral-Haladás teremlabdarúgó-csapata 4-2-re kikapott a bajnoki címvédő Rába ETO otthonában, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A győriek nem csak az augusztus végén rajtoló bajnokságra, hanem az európai kupasorozatra is készülnek. Mindkét együttes számára remekül illett a felkészülésbe a hétfő késő esti mérkőzés a Magvassy Mihály Sportcsarnokban – áll a szombathelyiek sajtóanyagában.

Az első játékrész nagy taktikai csatát hozott: mindkét fél stabilan védekezett, és kontrákkal próbált meg veszélyeztetni. A vezetést Kottán Krisztián találatával a vasiak szerezték meg. A félidő közepétől állandósult a győriek fölénye, akik nem csak helyzetekig, hanem gólokig is eljutottak és 3-1-re megfordították az állást.

A fordulást követően háromgólosra növelte előnyét az ETO, ám ekkor már kiegyenlítettebb lett a találkozó, sőt inkább a Haladás veszélyeztetett. Egy remekbe szabott akció végén Horváth Péter szűkítette kettőre a különbséget, és ez is lett a végeredmény: 4-2-re a győriek bizonyultak jobbnak.

– A játék képe alapján döntetlent is elérhettünk volna – kezdte a találkozó értékelését Horváth Levente, az Admiral-Haladás VSE vezetőedzője. – Bogyó és Egle munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott, míg Jáger Sándor kisebb izomsérülés miatt nem játszhatott. Az első félidőben teljesen megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz az ETO, ám szünet után rendeztük a sorokat és inkább nekünk voltak lehetőségeink. Ez a meccs is remekül szolgálta a felkészülésünket: nagyon jó lenne, minden héten ilyen erős csapat ellen játszani, mert most is sok mindent tanultunk a meccsből. A védekezésünk alakul, a támadás-befejezésen azonban még javítanunk kell.

Olvasói sztorik