Nemzetközi foci

„Ez soha nem arról szólt, hogy a 26 legjobbat kiválogasd” – Hummels megérti, miért maradt ki az Eb-keretből

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Mats Hummels szerint a kora fontos szerepet játszott abban, hogy nem került be Julian Nagelsmann Európa-bajnoki keretébe.

A Dortmund 35 éves védője remekelt a Bajnokok Ligájában és bár a Bundesligában csak ötödik helyen zárt a szezonban, joggal reménykedhetett a meghívóban. Ez végül elmaradt, arról pedig a Bildnek adott exkluzív interjút, milyen volt, amikor Nagelsmann felhívta, hogy elárulja a döntését.

Rövid és csalódást keltő volt, két percig sem tartott, mert siettem edzésre. Egy ilyen pillanatnál nem igényleg hosszas magyarázkodást, vagy beszélgetést, úgyhogy elég volt ez nekem

– mondta Hummels.

A napilap kiemelte, hogy a védő többször is biztosította róla a szövetségi kapitányt, hogy akkor is szívesen megy a tornára, ha ötödik számú középhátvédként végig a kispadon ül. Ez azért érdekes, mert Nagelsmann azzal érvelt Hummels és Leon Goretzka kihagyása mellett, hogy ők nehezen fogadnák el a beugrós szerepet.

„Ha jól értettem őt, más is érdekelte, nem csak az, hogy elfogadnám-e a jolly joker szerepét. Úgy értelmeztem, hogy a korom nagyobb szerepet játszik a döntésében, különösen az erőnlétem” – magyarázta a védő.

Hummels azt is elmagyarázta, hogy teljesen érthető a kapitány döntése, sőt még ő maga is hasonlóan építette volna fel az Eb-keretét.

„Megértem, hogy azt a csapatot építi, amivel március óta együtt dolgozott. Személy szerint nekem ez keserűség, mert magabiztosan állítom, jelenleg az öt legjobb védő közé tartozom Németországban. Ha már a kinevezése előtt is ilyen állapotban lettem volna, most én is tagja lennék az Európa-bajnoki keretnek.

Ez soha nem arról szólt, hogy a 26 legjobbat kiválogasd. Egy torna azokról a játékosokról szól mindig, akiket már az boldoggá tesz, hogy ott lehetnek még akkor is, ha egy percet sem játszanak. Ha edző lennék, én is így döntenék.

Hummels szerepéről és idényéről ebben a cikkben írtunk hosszabban:

Kapcsolódó
A Bajnokok Ligája legjobb hátvédje nem kell a német válogatottnak az Eb-re
Ha valaki rápillant a Bundesliga táblázatára, az ötödik helyen szerénykedő Borussia Dortmundra aligha mondaná, hogy tündérmesébe illő szezont fut. A Bajnokok Ligájában azonban minden várakozást felülmúlva már a döntőre készülhet. Ennek a sikernek főszereplője volt Mats Hummels, aki a statisztikák alapján az egész sorozat legjobbja. Miért nem kell akkor Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynak?
Olvasói sztorik