Nemzetközi foci

„Dögölj meg!” – kiabálták a madridi támadónak, leállt a meccs

Burak Akbulut / Anadolu via AFP
Burak Akbulut / Anadolu via AFP

Kis időre meg kellett állítani a spanyol élvonalban szombaton rendezett Alavés-Getafe bajnokit, amit a hazaiak 1-0-ra megnyertek. Az ok az volt, hogy a hazai drukkerek azt kezdték skandálni:

Dögölj meg, Greenwood!

Mindezt a vendégek szélsőjének, a Manchester Unitedtől a Getaféhoz kölcsönadott Mason Greenwoodnak címezték, aki ellen már korábban is felszólaltak a spanyol drukkerek, de a Real Madrid angol sztárja, Jude Bellingham is beszólt neki.

Miután a játékvezető, Jorge Figueroa Vázquez megállította a játékot, a hangosbemondóban kérték meg a drukkereket, hogy fejezzék be a skandálást. Amikor ez megtörtént, folytatódott a mérkőzés, azonban José Bordalás, a Getafe edzője később is hallotta a rigmust, szerinte ekkor Vázqueznek a protokoll szerint az öltözőbe kellett volna küldenie a játékosokat, ez azonban elmaradt. Amikor ezt szóvá tette a meccs után, elmondása szerint a játékvezető dühösen azt felelte neki, hogy „torkig van a Getaféval”, amelynek egyébként négy bajnokit is fújt a szezonban. Bordalás szerint egy ilyen kijelentés megengedhetetlen.

A 22 éves, egyszeres angol válogatott Greenwoodot 2022 januárjában vették őrizetbe, majd vádat emeltek vele szemben nemi erőszak és bántalmazás miatt, korábbi barátnője terhelő vallomást tett ellene. 2023 februárjában aztán a rendőrség váratlanul minden vádat ejtett. Ezt követően a Manchester United is lefolytatott egy belső vizsgálatot, amely után azt közölték, a játékos ugyan követett el hibákat, de a klub szerint ártatlan a vádakban, amiket felhoztak ellene, ugyanakkor nem került vissza az első csapat keretébe, hanem kölcsönadták őt a Getaféhoz.

Greenwood a szezonban 36 mérkőzésen játszott, ezeken tíz gólig és hat gólpasszig jutott, mindkét mutatóban a második a Getafében.

Kapcsolódó
1,5 millió euróra büntették az FC Portót, az UEFA kizárhatja az európai kupákból is
A portugál rekordbajnok új elnöke, André Villas-Boas szép hagyatékot örökölt elődjétől. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik