Nemzetközi foci

Jude Bellinghamet bepanaszolta a Getafe, miután beszólt Mason Greenwoodnak

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Real Madrid labdarúgócsapata csütörtökön 2-0-ra győzött a Getafe vendégeként.

A találkozón pályára lépett két angol játékos is, a hazaiaknál Mason Greenwood, míg a másik oldalon Jude Bellingham. A két játékos össze is szólalkozott a pályán és állítólag Bellingham odavetette ellenfelének, hogy rapist, vagyis erőszaktevő. A Getafe vezetősége vagy észrevette, vagy Greenwood szólt erről, mert lefújás után azonnal a bírókhoz rohantak, hogy vegyék jegyzőkönyvbe, ezért bepanaszolják a La Ligánál a Real Madrid játékosát.

A Cadena SER beszámolója szerint be is került a jegyzőkönyvbe az eset, amit kivizsgál majd a fegyelmi bizottság. Mivel hangfelvétel nincs az esetről, olyan személyt vonnak be, aki tud szájról olvasni, ez alapján várhat büntetés Bellinghamre.

Greenwoodot azért nevezt így a Real Madrid középpályása, mert 2022 januárban nemi erőszakkal és bántalmazással vádolták. A 21 éves támadó ellen korábbi barátnője tett terhelő vallomást, klubja pedig felfüggesztette, amíg az ügye le nem zárul. 2023. februárjában a rendőrség azonban ejtett minden vádat, a focista pedig annyit ismert el, hogy bár követett el hibákat, ezek a vádak hamisak. A felmentés dacára sem küldte pályára a Manchester United, helyette kölcsönadta a Getafénak a 2023-2024-es szezonra.

Kapcsolódó
Kényelmesebben nem nyerhetett volna mérkőzést a Real Madrid
A kapuját is alig találta el az ellenfél.
Olvasói sztorik