Nemzetközi foci

Ejtették a nemi erőszak és bántalmazás vádját a Manchester United támadója ellen

Cameron Smith/Getty Images
Cameron Smith/Getty Images

Az összes vádat ejtették Mason Greenwood ellen, közölte a manchesteri rendőrség.

A 21 éves támadó ellen nemi erőszak és bántalmazás gyanúja miatt indítottak nyomozást, miután korábbi barátnője terhelő vallomást tett ellene, több hangfelvétel is keringett Greenwoodról az ügy kapcsán. Szabad lábon védekezhetett, de a Manchester United felfüggesztette mindaddig, amíg az ügye le nem zárul, így aztán 2022. január 22. óta nem lépett pályára. Eredetileg novemberben került volna sor az első tárgyalásra, de csütörtökön a rendőrség váratlanul ejtett minden vádat.

Az ügyben kulcsfontosságú tanúk nem működtek együtt a hatóságokkal, valamint új bizonyítékok kerültek napvilágra, amelyek függvényében nem reális a vádlott bűnössége. Ezeket a körülményeket figyelembe véve az eljárást befejeztük

– idézi a The Athletic cikke a rendőrség szóvívőjét, arra azonban nem derült fény, milyen új bizonyítékok kerültek elő.

A végkimenetel ellenére a brit rendőrség továbbra is arra biztatja azokat, akik bántalmazás, vagy nemi erőszak áldozatai lettek, hogy vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy igazságot szolgáltathassanak. Ami Mason Greenwoodot illeti, az ő pályafutásáról innentől a Manchester United dönthet, amellyel 2025 nyaráig érvényes szerződése van.

Olvasói sztorik