Nemzetközi foci

„Dögölj meg, Greenwood” – eljárás indul a La Liga egyik csapata ellen

Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images
Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images

Büntetésre számíthat az Osasuna labdarúgócsapata, miután a szurkolói Mason Greenwood haláláról kiabáltak a Getafe elleni mérkőzésen.

A Manchester United nevelése ellen 2022 januárban nemi erőszak és bántalmazás miatt vádat emeltek, ám idén felmentették. A 21 éves támadó ellen korábbi barátnője tett terhelő vallomást, klubja pedig felfüggesztette, amíg az ügye le nem zárul. Idén februárban a rendőrség ejtett minden vádat, de a manchesteriek inkább nem küldték már pályára, hanem búcsút intettek neki.

Greenwood elismerte, hogy követett el hibákat a kapcsolatában, de továbbra is azt állítja, semmi olyat nem követett el, amivel megvádolták. Végül a Getafében kötött ki, ahol úgy köszöntötték, mint egy sztárt, a bemutatkozására pedig vasárnap került sor, az Osasuna elleni bajnoki 77. percében állt be.

A vendégek azonban nem hagyták feledésbe merülni Greenwood ügyét, sokan a halálát kívánták, azt kiabálták, hogy „dögölj meg”. A The Athletic cikke szerint a La Ligától egy felügyelő mindent feljegyzett, így fegyelmi eljárás következik, amit alighanem büntetés követ majd. A mérkőzést egyébként 3-2-re a Getafe nyerte, az összefoglalót ezen a linken lehet megnézni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik