Élő Nemzetközi foci

Párizsban is nyert, Bajnokok Ligája-döntős a Borussia Dortmund

Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images
Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images

Elsőként a Borussia Dortmund jutott fináléba a Bajnokok Ligája aktuális kiírásában, miután kedd este 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint.

Az első félidőben bekezdett a PSG, de komoly helyzetig nem jutott, sőt Karim Adeyemié volt a legnagyobb lehetőség egy kontrából, de Gianluigi Donnarumma védeni tudott. Térfélcsere után óriási ziccert rontott el a PSG, Warren Zaire-Emery közelről belsőzött kapufára. Percekkel később rá is fáztak a franciák, Julian Brandt szögleténél zavartalanul fejelhetett a kapuba Mats Hummels.

Ezt követően fokozatosan nőtt a nyomás a Dortmundon, a PSG sorozatosan lövöldözött a kapujára, sőt háromszor (!) eltalálta a kapufát is: Kylian Mbappé közelről, Vitinha távolról találta el a felső lécet, míg Nuno Mendes a bal kapufa tövét találta el. Ezen az estén azonban nem lehetett bevenni a szenzációs védőmunkát bemutató Dortmund kapuját.

2013 után újra döntőbe jutott a BVB, ráadásul ismét a Wembley-ben harcolhat a trófea elnyeréséért.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Paris Saint-Germain (francia) – Borussia Dortmund (német) 0-1 (0-0)

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, N. Mendes – Zaire-Emery (Lee Kang-in – 76.), Vitinha, F. Ruiz (Asensio – 63.) – Dembélé, Mbappé, Ramos (Barcola – 63.)

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Adeyemi (Reus – 56.), Brandt (Nmecha – 85.), Sacnho (Süle – 67.) – Füllkrug

Gólszerző: Hummels (50.)

Sárga lap: Sabitzer (64.), Hummels (66.) ill. Dembélé (75.), Hakimi (83.)

Piros lap: –

Ramos megpróbálta a váratlant

Nem jött össze a gyors ellentámadás a hazai csapatnak, de egy közepes átvétel után Goncalo Ramos némileg váratlanul, fordulásból lőtt kapura. A lövése elpattogott nagyjából egy méterrel a kapu mellett.

Eddig biztató a tempó

A PSG gyorsítaná, a Dortmund lassítaná a játékot, de jó kis lüktető meccsnek indul. Szabadrúgásból Füllkrug veszélyeztetett, a túloldalon pedig kkétszer is Kobel kezébe lőtték a labdát a franciák.

Elindult a meccs!

A PSG kezdett, gyorsan jött egy felívelés, de helyzet nem lett belőle. Lássuk, hogyan tovább!

Egy érzelmekben gazdag mérkőzés

Tizenkét év után elhagyja a Borussia Dortmundot Marco Reus, az együttes 34 éves támadója. A klub és a játékos pénteken közösen jelentették be, hogy nem hosszabbítják meg a felek közötti, idény végén lejáró szerződést. A BVB színeiben kétszer nyert Német Kupát, kétszer Német Szuperkupát, a bajnoki címről azonban az előző idényben lemaradt. A BL-ben volt már egy döntője, 2013-ban a Bayern Münchentől kapott ki a Dortmund 2-1-re a Wembley-ben. Idén épp a londoni legendás stadionban lesz a döntő és még a Bayernnek is van odaérni a másik ágon.

Kapcsolódó
Tizenkét év után távozik a Dortmund csillaga
Nem hosszabbítják meg a felek az idény végén lejáró szerződést.

Két változás a PSG kezdőjében

Az első meccsen megsérülő Lucas Hernández nem épült föl, így a helyén az a Beraldo szerepel majd, aki az első meccsen váltotta őt a 42. percben. Rajta kívül Goncalo Ramos került be a kezdőbe Barcola helyén. A felállásban viszont várhatóan nincs változás. A Dortmund ugyanazzal a kezdőcsapattal fut ki a pályára, mint a győztes első meccsen.

Olvasói sztorik