Nemzetközi foci bajnokok ligája

Reagált csapattársa nyílt kritikájára a Barca kiállított védője

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bár összesítésben kétgólos előnyben is volt a Barcelona a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős párharcban, a franciák végül fordítottak, a visszavágót 4-1-re megnyerve jutottak be az elődöntőbe.

Fordulópont volt, hogy a Barcából Ronald Araújót a 29. percben azonnali piros lappal kiállította a játékvezető, Kovács István. Bár Xavi Hernández keményen kritizálta a nagykárolyi születésű bírót, mondván katasztrofálisan fújt és ezzel az ítélettel tönkretette csapata egész éve munkáját, volt olyan barcelonai oldalon, aki inkább Araújót vette elő.

Ilkay Gündogan mindig elég őszintén nyilatkozik, és ezúttal csapattársa felelőtlenségét vetette fel, szerinte mindegy, hogy jogos volt-e az ítélet vagy sem, Araújo hibázott, nem szabadott volna lehetőséget adni arra, hogy kiállítsák. „Ilyen kritikus helyzetekben egyértelműen el kell érned a labdát. Nem tudom, ez sikerült-e neki, én inkább hagyta volna, hogy elmenjen egy az egyben. Így a kapus még megmentheti a helyzetet, de persze az is lehet, hogy gól lesz a vége” – mondta a német középpályás, utalva arra, hogy ha gólt kap a Barcelona, akkor is összesítésben még előnyben lett volna, és tizenegy a tizenegy ellen folytatódhatott volna a játék.

Araújo csütörtökön egy sajtóeseményen vett részt, az újságírók pedig nem hagyták ki a ziccert, megkérdezték arról, mit szól Gündogan nyilatkozatához.

Inkább megtartom magamnak, amit erről gondolok. Megvan a magam értékrendje, amihez tartom magamat

mondta Araújo, aki elmondta, tudja, hogy nehéz helyzetbe hozta a csapatot, de úgy érzi, hogy nem csak az ő kiállítása volt a felelős a kiesésért. A döntésről magáról azt mondta, ha Kovács nem fúj a sípjába, nem történt volna semmi, így, hogy megtette, viszont csak piros lapot adhatott neki.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik