Nemzetközi foci bajnokok ligája

„A bíró katasztrófa volt, nem érti a játékot” – keményen beleállt Kovács Istvánba Xavi a Barca BL-kiesése után

Kiesett a negyeddöntőben a Barcelona a Bajnokok Ligájából, miután hazai pályán 4-1-re kikapott a Paris Saint-Germaintől. Pedig a csapat 3-2-es előnybe került a párizsi odavágón, majd otthon is vezetett 1-0-ra (azaz összesítésben két góllal), ám a 29. percben Ronald Araujót kiállította Kovács István játékvezető, miután a Barca játékosa utolsó emberként szabálytalankodott a kilépő Bradley Barcolával szemben.

A kiállítás:

A PSG még az első félidőben egyenlített, majd a második félidő elején már 2-1-re vezetett, nem sokkal később, az 56. percben pedig Xavi Hernándezt, a hazai vezetőedzőjét zavarta el Kovács kispadtól, miután a tréner kisebb dührohamot kapott az oldalvonal mellett és rugdosódni kezdett. Percekkel később a PSG tizenegyest rúghatott, amit értékesített Kylian Mbappé, aki a meccs legvégén végleg bebiztosította a továbbjutást. A Barca részéről a hajrában azért is reklamáltak, mert úgy ítélték meg, Ilkay Gündogan ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, de nem kaptak tizenegyest.

„Dühösek vagyunk. Az Araujo elleni ítélet eldöntötte a továbbjutást. Addig a pontig jól szervezettek voltunk, úgyhogy a kiállítás hatással volt az egész mérkőzésre.

Amin egész szezonban dolgoztunk, azt egy játékvezetői ítélet tönkretette. Megmondtam neki is, hogy katasztrófa volt, nagyon gyengén fújt. Nem érti a játékot

dühöngött Xavi a lefújás után is a nagykárolyi születésű Kovács István ténykedése miatt.

Xavi confronting the ref after the game
byu/Chelseatilidie insoccer

A kiesés azt is jelenti, hogy a Barcelona trófea nélkül zárhatja a szezont. Egyedül a bajnokságban van még versenyben Xavi csapata, hét fordulóval a szezon vége előtt nyolc pont a hátránya a Real Madrid mögött. A következő fordulóban épp el Clásicót rendeznek majd.

Kapcsolódó
Elmaradt tizenegyes miatt háborognak a Barcelona-drukkerek
Ilkay Gündogan esett el a tizenhatoson belül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik