Nemzetközi foci bajnokok ligája

Elmaradt tizenegyes miatt háborognak a Barcelona-drukkerek

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP

A Paris Saint-Germain kedd este 4-1-re nyert az FC Barcelona vendégeként, amivel továbbjutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A mérkőzésen ugyan vezetést szereztek a hazaiak, Ronald Araújo kiállítása után a PSG három gólt rúgva vezetett a második félidőben. Ekkor próbált begyömöszölni még egy találatot a Barca és Ilkay Gündogan is kapott egy jónak tűnő, ám hosszúnak bizonyuló indítást a tizenhatoson belülre. Csakhogy a német középpályás elesett és a videón látszik, hogy Vitinha véletlenül a lábához is ér, ezért veszítette egyensúlyát a barcelonai játékos.

Ilkay Gündogan goes down in the Box, but no Penalty given
byu/dragon8811 insoccer

Persze a katalánok hívei azonnal posztolták is kommentjeiket a közösségi oldalakon. Vélhetően Kovács István játékvezető úgy ítélte meg az esetet, hogy Gündogan nem birtokolta a labdát, sőt még szimulálásért sárga lapot adott. A VAR-szobában ülők pedig akkor szólhatnak a játékvezetőnek, ha egyértelműen hibás döntésnek gondolják, hogy elmaradt a tizenegyes. Úgy fest, ezt a videobíró nem így ítélte meg, a sárga lapos eseteket pedig nem tiszte a VAR-nak felülbírálni. Ennek ellenére pech és túlzó ítéletnek hat a sárga lap.

Kapcsolódó
Mindkét BL-negyeddöntős párharcban fordult a kocka a visszavágón
A Dortmund hazai pályán gólzáporral ment tovább, míg a Barcelona hiába szerzett vezetést, nem bírta el, hogy egy órán keresztül emberhátrányban kellett játszania.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik