Nemzetközi foci bajnokok ligája

„A futball, amely annyi örömet adott nekem, most keményen megütött” – reagált a Barca kiállított védője

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kiesett a negyeddöntőben a Barcelona a Bajnokok Ligájából, miután hazai pályán 4-1-re kikapott a Paris Saint-Germaintől.

A mérkőzés kulcsfontosságú pillanata volt, hogy Ronald Araújo hátulról buktatta Bradley Barcolát, amiért Kovács István játékvezető azonnal kiállította a 29. percben. Ekkor még 1-0-ra vezetett a Barca, így aztán komoly fordulatot hozott a párharcba a hibája.

Az uruguayi védő is tudta persze, hogy hibát követett el, ezért szerdán a közösségi oldalain reagált a történtekre.

A futball, amely annyi örömet adott nekem, most keményen megütött. Köszönöm mindazoknak, akik feltétel nélkül mellettem állnak, a csapattársaimnak, akik mindent a pályán hagytak, és a szurkolóknak, akik a végsőkig hittek ebben a csapatban. Nagyon sajnálom, hogy nem adhattam meg nekik ezt az örömet. Megpróbáljuk újra. Forca Barca, örökre

– írta Araújo.

A kiesés azt is jelenti, hogy a Barcelona trófea nélkül zárhatja a szezont. Egyedül a bajnokságban van még versenyben Xavi csapata, hét fordulóval a szezon vége előtt nyolc pont a hátránya a Real Madrid mögött. A következő fordulóban épp el Clásicót rendeznek majd.

Kapcsolódó
„A bíró katasztrófa volt, nem érti a játékot” – keményen beleállt Kovács Istvánba Xavi a Barca BL-kiesése után
A mérkőzés során kiállított vezetőedző szerint azzal dőlt el a párharc, hogy a játékvezető piros lapot mutatott fel Ronald Araujónak.
Olvasói sztorik