Nemzetközi foci

Könnyen lehet, hogy véget ért a Real Madrid ellen megsérülő focista pályafutása

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Lesújtó hírek jelentek meg Mouctar Diakhabyról, a Valencia futballistájáról.

A 27 éves francia védő a Real Madrid elleni bajnokin sérült meg súlyosan, miután Aurélien Tchouaméni ráesett a lábára. Az már a találkozón is világos volt, hogy nagy a baj, mert Diakhabyt hordágyon vitték le, ráadásul a lábán is látszott, hogy rossz szögben áll. A Marca napilap szerint kedden került ki a kórházból, az pedig már a klub közösségi oldalain is látszik, hogy első útja a csapattársaihoz vezetett.

Hamarosan Franciaországba utazik majd Diakhaby, hogy túlessen az első térdműtéten. A Marca azonban kérdezősködött egy kicsit az orvosoknál is, hogy mire lehet számítani a védő jövőjét tekintve és meglehetősen aggasztó választ kapott.

„Ez egy nagyon ritka sérülés, a legsúlyosabb, amit egy futballista térdében elszenvedhet. Valószínűleg négy-öt szalagja elszakadt. Amikor a térd elmozdul, a csont kicsúszik a helyéről és ahhoz, hogy kijöjjön a csontnak el kell szakítania a szalagokat. És ha egyszer elszakadnak a szalagok, akkor lehetnek szövődmények is, akár az artéria, a véna, vagy az ideg is megsérülhet. Borzalmas sérülés, az a típus, aminél a legfontosabb szempont, hogy a beteg újra tudjon fájdalom nélkül járni. Ennek nem lehet 9, vagy 12 hónapos határidőt szabni”

– mondta Enrique Gastaldi traumatológus.

Még ennél is borúsabb volt Dr. Juan José López Martínez, aki Carlos Alcaraz teniszező személyi orvosa. A szakember is arra hívta fel a figyelmet, hogy először a fájdalommentes járásra kell koncentrálni, de ezután kimondta, amit egy sportoló sem akar hallani.

Sajnos ez egy rettentően súlyos sérülés, ezért komolyan fennáll annak a veszélye, hogy nem tud újra futballozni! Ez a sérülés hajlamos károsítani a porcot, amely egy olyan szerkezet, amely nem regenerálódik.

A Valencia labdarúgócsapata nem adott ki közleményt a francia védő jövőjét illetően, de alighanem az első műtét után kapnak teljes képet a helyzetről.

Kapcsolódó
Lahoz a Real-meccsről: Aggasztó, hogy 11 év után ilyen koncepciós hibát követ el egy játékvezető
Mateu Lahoz szerint rossz felfogásban vezette az egész meccset a Valenciában hibázó játékvezető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik