Nemzetközi foci

Lahoz a Real-meccsről: Aggasztó, hogy 11 év után ilyen koncepciós hibát követ el egy játékvezető

JOSE JORDAN / AFP
JOSE JORDAN / AFP

Nem csillapodnak a kedélyek Spanyolországban, miután a Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott Valenciában, mert az utolsó gólnál lefújta a meccset a játékvezető.

A Valencia tizenegyesét jogosan elvette a VAR, a vendégek pedig a 99. percben szerezhettek volna győztes gólt, de Joselu hiába fejelt a hálóba, a beadás közben Gil Manzano lefújta a meccset. Az angol ráadásul annyira reklamált, hogy végül piros lapot is kapott. A Tiempo de Juego rádiós csatorna a nem rég visszavonult játékvezetőt, Mateu Lahozt kérdezte az esetről, aki szerint módszertani hiba történt.

Aggasztó, hogy valaki, aki 11 évet töltött játékvezetéssel, sőt az Európa-bajnokságon is képvisel minket, egy ilyen szisztematikus hibát vét. Ez egy koncepciós hiba, már az első félidőben is borzalmasan kezelte az órát. Ha ez a szerencsétlenség nem történik meg, akkor azt mondta volna a szövetség, milyen jó munkát végzett a bíró

– mondta Lahoz.

A 46 éves egykori bíró régóta nagy megbecsülésnek örvend az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetségnél egyaránt, számos Bajnokok Ligája, Európa Liga, Európa-bajnoki és világbajnoki meccsen fújta a sípot a La Ligán kívül is. A legtöbb néző és talán a játékosok egy része azonban nem kedvelte Lahozt, mert híresen sok lapot osztott ki, sokat beszélt és sokszor magára vonta a figyelmet a játék helyett.

A Real Madrid egyébként amellett, hogy felháborodott a történteken, fellebbezett is a piros lap miatt, ami ha érvényben maradna, Bellinghamnek a Celta Vigo elleni bajnokit biztosan ki kellene hagynia.

Kapcsolódó
Példátlan lezárás a Real meccsén: Ancelotti elárulta, játékosa mit üvöltött a bírónak
Jude Bellingham piros lapot kapott, de a klubja fellebbez az ítélet ellen.
Olvasói sztorik