Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hazájában eltiltották a káoszba fulladt bajnoki miatt, de Gulácsiék BL-visszavágóján szerepet kap az olasz bíró

Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lassan csitulnak a pénteki Lazio-Milan olasz bajnoki hullámai: a meccset a vendégcsapat nyerte 1-0-ra, de a legtöbb szó Marco Di Bello ténykedéséről esett, mivel a játékvezető kezéből teljesen kicsúszott az irányítás, szórta a lapokat, és három Lazio-játékost is leküldött.

A 42 éves Di Bellót szétszedte az olasz média a meccs óta, és a játékvezetői bizottság ki is vonta őt egy időre a forgalomból – ebben az idényben már másodszor. Az első kényszerpihenőre akkor került sor, amikor a Juventus-Bologna meccsen elfelejtett befújni egy egyértelmű tizenegyest a Bologna javára, és a Football Italia azt írja, könnyen lehet, hogy mostani eltiltása után ebben a szezonban már csak a másodosztályban vezethet majd.

Az eltiltás azonban csak Olaszországra érvényes, így Di Bello is tagja lett annak a játékvezetői csapatnak, amely a Real Madrid-RB Leipzig BL-nyolcaddöntő visszavágóján közreműködik majd. A mecset Davide Massa vezeti majd, a két asszisztense Stefano Alassio és Filippo Meli lesz, Di Bello pedig a negyedik játékvezető szerepét tölti be. A VAR-szobában Massimiliano Irrati és Paolo Valeri ül majd. A madridi visszavágót egygólos előnyből kezdi majd a spanyol csapat, amely Brahim Díaz góljával győzött Lipcsében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik