Nemzetközi foci bajnokok ligája

Gulácsi és Orbán se tudta megállítani a Real Madridot a BL-ben

Robert Michael/picture alliance via Getty Images)
Robert Michael/picture alliance via Getty Images)
Kedd este mindkét idegenben pályára lépő csapat győzni tudott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: a Manchester City Koppenhágában, míg a Real Madrid Lipcsében járt sikerrel.

Az RB Leipzigben kezdőként lépett pályára Gulácsi Péter és Willi Orbán is, de nem ők kerültek reflektorfénybe a keddi találkozón. A német együttes ugyanis nagyon aktívan kezdett, magasan letámadott és több támadást is vezetett a sérülésektől megtizedelt Real Madrid ellen. Hamar meg is lehetett volna az eredménye, de Benjamin Sesko második perces fejesgólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

Nem tojta össze magát azért a Real Madrid sem, térfélcsere után pedig gyakorlatilag azonnal betalált. Brahim Diaz a jobb szélen kapott egy labdát, amivel már az átvétel során lefordul, becselezte magát a tizenhatosra, majd kilőtte a hosszú fölsőt.

Becsülettel próbálkoztak a lipcseiek, de ezen az estén semmi sem sikerült, ráadásul Andrij Lunyin is bemutatott pár egészen parádés védést. A második legnagyobb helyzetet is a madridiak hozták végül össze, egy kontra végén Vinícius Junior becsapta a védőjét, Gulácsi mellett elpöckölte a labdát, de az a kapufára pattant, Orbán pedig tisztázni tudott.

A nap másik mérkőzése máshogy alakult, a címvédő ugyanis korai góllal mutatta az FC Köbenhavnnak, hogy ne sok jóra számítson. Kevin De Bruyne másodpercre pontosan akkor talált be, amikor 10 perc telt el a találkozóból.

A szerencse azért a dánok mellé állt, mert Éderson borzalmas passzal adott el egy labdát még az első félidőben. Ugyan az első lövést simán blokkolta a City, az újabb távoli próbálkozás már bezúgott a hálóba.

A bravúr azonban elmaradt, mert De Bruyne passzából Bernardo Silva gólt szerzett, még a félidő vége előtt.

A végeredményt Phil Foden már a 92. percben állította be, a Manchester City 3-1-re nyert és kényelmes előnyből várhatja a visszavágót.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

RB Leipzig-Real Madrid 1-0 (0-0)
Gólszerző: Diaz (48.)

FC Köbenhavn-Manchester City 1-3 (1-2)
Gólszerző: Mattsson (34.) ill. De Bruyne (10.), Silva (45.), Foden (92.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik