Nemzetközi foci

„A VAR-nak javulnia kell, mert őrület, hogy ilyen incidensek megtörténhetnek” – egy elmaradt 11-es miatt forrnak a indulatok a Serie A-ban

Jonathan Moscrop / Getty Images
Jonathan Moscrop / Getty Images

Remek első félidőt produkált a Bologna a Juventus otthonában, vezetett is a félidőben, ám végül csak egy pontot szerzett, mivel a Juve Dusan Vlahovic fejesével egyenlíteni tudott.

A Bologna elnöke, Claudio Fenucci meglehetősen zabosan nyilatkozott a meccs után, mivel úgy érezte, a második félidőben Marco Di Bello játékvezető nem fújt be egy tizenegyest a javukra.

Történt, hogy Joshua Zirkzee lövése kipattant Mattia Perin kapusról, a kipattanóra a leggyorsabban a Bologna svájci játékosa, Dan Ndoye ért oda, de nem tudta a labdát az üres kapuba passzolni, mert a mögötte érkező Samuel Iling-Junior becsúszása után a földre került.

A felvételen jól látszik, hogy Iling-Junior a labdát nem találja el, ennek ellenére Di Bello nem ítélt büntetőt, és ami ennél is furább, a VAR sem hívta ki a sporit, hogy nézze meg a szituációt.

2:03-nál látható a vitatott jelenet:

„Gratulálok a srácoknak, de egy hihetetlen bírói hiba megfosztott minket a győzelem lehetőségétől. Egyértelmű tizenegyes volt, és ki kellett volna állítani a Juve játékosát. Nem mindennapi győzelem lett volna. A VAR-nak javulnia kell, mert őrület, hogy ilyen incidensek megtörténhetnek. A rendelkezésre álló technológia fényében ez egy elfogadhatatlan hiba” – füstölgött Fenucci. Az eset pikantériája, hogy a Juve egyenlítőgóljánál épp Iling-Junior varázsolta a labdát egy pazar beadással Vlahovic fejére.

A Bologna edzője, Thiago Motta is őrjöngött az oldalvonalnál az eset után, de a meccset kővető interjúban már nem válaszolt, amikor az elmaradt tizenegyesről kérdezték. A Bologna két kör után egy ponttal áll, de eddig két naggyal, a Milannal (0-2 hazai pályán) és a Juventussal játszott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik