Nemzetközi foci

A Lazio nyolc emberrel fejezte be a Milan elleni rangadót

Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images
Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images

Az AC Milan egygólos győzelmet aratott az SS Lazio vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hazai csapatból meglehetősen szokatlan módon jutott kiállítás sorsára Luca Pellegrini, mivel arra számított, hogy Marco Di Bello játékvezető megállítja a játékot. Mutatta is a felé rohanó Christian Pulisicnak, hogy a földön fekszik egy társa. Az amerikait ez nem érdekelte, Pellegrini pedig lerántotta, amiért megkapta második sárga lapját.

Sokáig nem sikerült kihasználni az emberelőnyt, de végül egy támadás végén Noah Okafor a harmadik (!) kipattanót be tudta lőni, bár ebbe is beleért a kapus. Ekkor még volt pár perc a meccsből, de teljesen kicsúszott az irányítás Di Bello kezéből, egyre több tömegjelenet adódott. Végül a Lazio nyolc emberrel fejezte be a találkozót, mert Adam Marusic egy lökés után elküldte a bírót melegebb éghajlatra, míg Mateo Guendouzit addig rángatta Pulisic, hogy odacsapott neki, amiért azonnal villant a piros.

Az olasz futballszurkolók reakcióit látva sok bírói döntéssel nem értettek egyet sokan és alighanem bőven lesz még utóélete a mérkőzésnek. A Milan győzelmével megerősítette a harmadik helyét, a Lazio maradt a kilencedik.

Végeredmény – Serie A, 27. forduló

SS Lazio-AC Milan 0-1 (0-0)
Gólszerző: Okafor (88.)
Kiállítva: Pellegrini (57.), Marusic (95.), Guendouzi (96.)

Olvasói sztorik