Nemzetközi foci

Szoboszlai betartotta, amit mondott, de a Ligakupa-győzelem nem a végállomás

Adam Davy / PA Images via Getty Images
Adam Davy / PA Images via Getty Images
Bár nem játszhatott a Chelsea elleni Ligakupa-döntőn, a magyar futballista továbbra is elmondhatja magáról, hogy profi karrierje során minden évben nyert valamit.

Szoboszlai Dominik a Liverpoolba szerződése után első, magyarországi sajtótájékoztatóján az alábbi kijelentést tette:

„Az a célom, hogy címeket nyerjek. Minél többet. Angliában négy lehetőségünk lesz a következő évadban.

Eddigi profi karrierem során minden évben nyertem valamit, ezt a sorozatot szeretném folytatni, részese lenni ezeknek a sikereknek, bármivel – játékpercekkel, akár gólokkal, gólpasszokkal – amivel hozzá tudok járulni

mondta még júliusban, és alig több mint fél évvel később kiderült, a jó sorozata folytatódott, a Liverpool ugyanis hosszabbításban, Virgil van Dijk góljával legyőzte a Chelsea-t és megnyerte a Ligakupát.

Szoboszlai ugyan sérülés miatt nem játszhatott a döntőben – mint ahogy összesen egy kezdőcsapatnyi labdarúgó hiányzott a Poolból –, ám a sorozat korábbi szakaszában három mérkőzésen is játszott, két gólt is szerzett. A Leicester ellen például látványos győztes gólt rúgott, amit aztán meg is választottak a szurkolók a hónap legszebb találatának, és ő vette be először a West Ham United kapuját, annak a meccsnek 5-1 lett a vége.

„Óriási eredmény, hogy 23 évesen megnyerte az első trófeáját Angliában.

A Ligakupa-győzelem mérföldkő, de nem ez a végállomás.

Hidegrázós volt látni, ahogy aranyéremmel a nyakában, a többi játékossal együtt hallgatta a You’ll Never Walk Alone-t a liverpooli szurkolók előtt. Hiányérzet csak azért lehet bennünk, mert most nem léphetett pályára, de ahogy mondtam, biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó döntője a Liverpoollal” – mondta a Sportalnak a játékos menedzsere, Esterházy Mátyás.

A Liverpool a Ligakupa-győzelem mellett vezeti a bajnokságot, nyolcaddöntőzik az Európa Ligában (a Sparta Praha az ellenfele), és az FA Kupában is talpon van még, a nyolcaddöntőben a második ligás Southamptonnal találkozik.

Ami pedig a 23 éves labdarúgó 2018 óta tartó trófeahalmozását illeti:

  • a Salzburggal négy bajnoki címet és három kupát,
  • a Lipcsével két Német Kupát,
  • a Liverpoollal pedig a Ligakupát nyerte meg eddig.
Kapcsolódó
Modric győztes góljánál csak az átvétele volt szebb
Csereként beállva döntötte el a Sevilla elleni meccset.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik