Nemzetközi foci

A Liverpool edzője nem zárja ki, hogy Szoboszlai játszik a Chelsea ellen

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

Nem zárja ki a Liverpool másodedzője, Pep Lijnders, hogy Szoboszlai Dominik is pályára lépjen vasárnap, a Chelsea elleni Ligakupa-döntőben. A magyar válogatott csapatkapitánya első trófeáját nyerheti Angliában, eddig három meccsen játszott a sorozatban, azokon két gólt szerzett.

Még látni kell, mi a helyzet Dominikkal, Darwinnal [Núnez] és Móval [Szalah]. Van még két napunk a mérkőzésig, ma is lesz edzés, holnap is, azután kiderül, hogy ott tudnak-e lenni. Hogy őszinte legyek, nagyon jó lenne [ha játszhatnának]

nyilatkozta pénteken Lijnders.

Mindezek ellenére is kicsi a valószínűsége, hogy Szoboszlai Dominikot is bevessék, legalábbis a hét elején Jürgen Klopp még arról beszélt, hogy nem vett részt a csapattal közös edzéseken a magyar futballista. A középpályás a Premier League első 20 fordulójában játszott, 19-szer kezdőként lépett pályára. A Newcastle ellen azonban megsérült a combhajlító izma január 1-jén, utána meccseket hagyott ki és csak a hónap végén tért vissza: a Norwich elleni kupameccsen csereként beállva gólpasszt adott, a Chelsea elleni rangadón pedig fejesgólt szerzett. Utóbbi meccset követően azonban fájdalmat érzett azon a területen, ahol korábban megsérült, így lassan egy hónapja nem játszott.

A londoni Wembley-ben vasárnap 16 órakor kezdődik a döntő. A Pool legutóbb 2022-ben, éppen a Chelsea elleni hosszú tizenegyespárbaj végén, a londoniak pedig 2015-ben nyerték el a trófeát. Előbbi kilenc elsőségével és 13 eddigi döntős szereplésével egyaránt csúcstartó, míg a Chelsea eddig ötször nyert a sorozatban.

A közelmúlt egymás elleni mérlege a Liverpool fölényét mutatja, legutóbbi nyolc meccsükön nem kapott ki vasárnapi riválisától.

Kapcsolódó
„Rendkívül jó meccset játszott” – edzője szerint Sallai változtatott pár dolgon, amik korábban nem tettek jót neki
A magyar támadó duplájával jött vissza a sírból a Freiburg az Európa Ligában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik