Nemzetközi foci

Jürgen Klopp a sérült Szoboszlai Dominikról beszélt

Michael Regan / Getty Images
Michael Regan / Getty Images
Nincs könnyű helyzetben Jürgen Klopp, ugyanis több játékos sem bevethető a Liverpoolnál sérülés miatt. Továbbra is kérdéses, mikor térhet vissza Szoboszlai Dominik.

Két mérkőzést játszik a Liverpool a héten, amely előbb szerdán a Luton elleni bajnokin lép majd pályára, amit a vasárnapi, Chelsea elleni Ligakupa-döntő követ majd. Jürgen Kloppnak azonban sérülések nehezítik a dolgát, eleve többen is kidőltek már a csapatból – köztük Szoboszlai Dominik is –, majd a legutóbbi Premier League-meccsen Diogo Jotát és Curtis Jonest is elveszítette a Pool.

Nem túl jó a helyzet. Szeretném azt mondani, hogy minden rendben, de akad néhány problémánk

mondta keddi sajtótájékoztatóján a szezon végén távozó vezetőedző.

Ezután sorolni kezdte, hogy Alisson izomsérüléséről nem tudni, mikor jön rendben, hogy Jotának a térde, Jonesnak a szalagjai sérültek meg, portugálnak az edző elmondása szerint hónapokat kell majd kihagynia. Ezután kitért Szoboszlai és Trent Alexander-Arnold helyzetére is.

Trent és Dom a visszatérésen dolgoznak, de még nem vesznek részt a közös edzéseken, úgyhogy nem is bevethetőek

– mondta Klopp.

Szoboszlai a Premier League első 20 fordulójában játszott, 19-szer ráadásul kezdőként lépett pályára. A Newcastle ellen azonban megsérült a combhajlító izma, kihagyta a Bournemouth elleni bajnokit, az FA Kupában az Arsenal, a Ligakupában pedig a Fulham elleni két meccsen nem játszott. Január végén lépett pályára ismét, a Norwich elleni kupameccsen csereként beállva gólpasszt adott, a Chelsea elleni rangadón pedig fejesgólt szerzett, majd az Arsenal elleni meccskeretből ismét kimaradt, azon a területen érzett fájdalmat, ahol korábban megsérült.

Kapcsolódó
„A célunk egyértelmű” – új vezetőedzőt kapott a magyar válogatott focista
Németh András eddig nem számított kulcsembernek Hamburgban, most azonban új szakmai stábnak bizonyíthat.
Olvasói sztorik