Nemzetközi foci

„A célunk egyértelmű” – új vezetőedzőt kapott a magyar válogatott focista

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Steffen Baumgart lesz a Németh Andrást foglalkoztató Hamburger SV labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A másodosztályú klub múlt hétfőn jelentette be, hogy az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt megvált Tim Walter addigi trénertől. A hamburgiak a harmadik, osztályozós helyen állnak a Bundesliga 2-ben, legutóbb, szombaton döntetlent játszottak a Rostock vendégeként.

A négyszeres válogatott Németh eddig nem számított kulcsembernek, Rostockban a 88. percben küldték pályára.

Bár a 21 éves csatár már 22 meccsen pályára lépett a szezonban, 19-szer csereként állt be, háromszor pedig lecserélték. Ősszel már Marco Rossi is beszált a játékos helyzetéről, a szövetségi kapitány pedig egyértelműen fogalmazott:

Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell.

Jan Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Az 52 éves Baumgart legutóbb az 1. FC Köln vezetőedzője volt az élvonalban (a csapattal Fehérváron is járt, végül kiejtették a Vidit a Konferencia Liga selejtezőjéből), onnan tavaly decemberben távozott.

Nagyon örülök, hogy itt lehet, és alig várom ezt a kihívást. Azonnal bele is vetjük magunkat a munkába a srácokkal, mert a célunk egyértelmű: feljutni az élvonalba

idézi a klubhonlap Steffen Bamugartot.

A másodosztályból az első két helyezett automatikusan feljut az első osztályba, a harmadik pedig oda-visszavágós osztályozót vív a Bundesliga 1 16. helyezettjével.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Ugyanolyan képességű focisták közül lengyeleket, szerbeket, horvátokat választják a magyarok helyett
Érdekes nyilatkozatot adott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Szoboszlai Dominikról is beszélt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik