Magyar foci

Marco Rossi: Ugyanolyan képességű focisták közül lengyeleket, szerbeket, horvátokat választják a magyarok helyett

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Marco Rossi szerint még mindig nem a magyar futballisták mellett teszik le a voksukat az európai klubok.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a sampnews24.comnak adott interjút, amelyben nem csak a Sampdoria került szóba, hanem a saját csapata is. Furcsa módon össze is ért a két téma, mert Andrea Pirlo karrierjének elejéről is szó esett, később pedig Rossi pont hozzá hasonlította a Liverpool középpályását, Szoboszlai Dominikot.

Ha szeretne, belőle lehet az új Pirlo. Pontos passzokat ad 50-60 méterről is, kifogástalan a rúgótechnikája, jól lát a pályán, gyors, ráadásul a Liverpool játékosa. Nálunk előrébb játszik a középpályán, szabadabb szerepkörben, de olyan minőséget képvisel, hogy tíz-tizenöt méterrel hátrébb még nagyobb különbséget jelenthet a meccseken

– idézték az olaszok Rossit.

A válogatott, sőt a magyar futball kapcsán is érdekeset nyilatkozott a kapitány. Rossi szerint csapata felvette a kesztyűt a legnagyobb ellenfelekkel szemben is, de hiába került több játékos is topligába, még mindig nem olyan jó a magyarok megítélése.

„Olaszországban csak két játékosunk van, Nagy Ádám a Speziában és Balogh Botond a Parmában. A Premier League-ben kettő, a Bundesligában öt, a Ligue 1-ban pedig egy válogatottunk szerepel. Mégis ha ugyanolyan képességű focisták közül kell választani, még mindig a szerbeket, horvátokat, lengyeleket igzolják le. Még akkor is, ha kétszer annyiba kerülnek, mert erősebb karakternek tartják őket. Ez talán igaz is volt korábban, de manapság megmutatta a csapatunk, hogy nem adja föl és bárki ellen van esélye” – magyarázta Rossi a tapasztalatait.

A szakember nagyon röviden azt is megjegyezte egyébként, hogy mióta szövetségi kapitány, a Bundesligából és a Premier League-ből kapott megkeresést, de Olaszországból soha.

Kapcsolódó
Megváltozott a magyar válogatott Eb-felkészülési programja
Izraellel is megmérkőzik Marco Rossi együttese.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik