Magyar foci

„Őszintén megmondtam neki: mennie kell” – Marco Rossi szerint egyik játékosának csapatot kell váltania

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kedden hirdette ki a Bulgária és a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezős mérkőzésekre készülő keretét Marco Rossi, a csapatban pedig helyet kapott Németh András, a Hamburg támadója is. A 20 éves játékos januárban igazolt a német másodosztályban szereplő csapathoz, és míg a mostani szezont padozással kezdte, azóta már többször is pályára lépett, de elsősorban csak csereként számolnak vele.

A két felnőtt válogatott fellépésén egy gólt szerző Németh tizenegy mérkőzésen játszott klubcsapatában a szezonban, de tízszer is csere volt. 231 percet töltött a pályán, egy gólpassza van, azt a kupában szerezte.

Friso Gentsch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP Németh András a Bielefeld elleni bajnokin.

Marco Rossi a kerethirdetés kapcsán az M4-nek adott interjút, amiben érintette több játékosa, így Németh helyzetét is. A kapitánynak egyértelmű az álláspontja a kérdésben: szerinte a támadónak csapatot kell váltania.

Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell. Ez mindenkire vonatkozik

mondta a sportcsatornának a szövetségi kapitány.

A magyar csapat kifejezetten jó helyzetből várhatja a folytatást, mert ha a hátralévő két mérkőzésen legalább egy pontot szerez, akkor biztosan kijut a németországi Európa-bajnokságra. Márpedig az 1986-os világbajnokság volt a legutóbbi olyan világesemény, amire egyenes ágon kvalifikált a csapat.

Rossi helyzetét ugyanakkor nehezíti, hogy rengeteg alapember sérült, sokan pedig – ahogy az említett Németh is – csak keveset, vagy egyáltalán nem játszanak. Így aztán felvetődik, hogy Rossi változtat-e valamit taktikailag a bolgárok és a montenegróiak ellen, de erre azt felelte, és sok mindent figyelembe kell majd vennie, végül pedig hideg fejjel kell döntenie. Egy dolgot azonban megígért:

Amíg én vagyok a kapitány, nem történik hasonló, mint a litvániai selejtező első 45 percében. Mert az soha nem elfogadható, hogy nem megfelelő hozzáállással lépünk pályára

– mondta a kapitány, aki szerint egy csapatnak mindig az edzője mentalitását kell tükröznie, ő viszont ebből semmit sem látott Litvániában az első félidőben.

Kapcsolódó
Mindenki felejtse el a BL-t, a bolgár bajnokságban lőtték a nap gólját
Nagyot megy egy szurkolói szerveződésből összejött klub Bulgáriában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik