Nemzetközi foci

Mindenki felejtse el a BL-t, a bolgár bajnokságban lőtték a nap gólját

A hét közben érhetően az európai kupasorozatokra fókuszálnak a focikedvelők, de van, ahol közben zajlik a bajnokság is. Ilyen hely Bulgária, ahol kedden a CSZKA 1948 Szófia 1-0-ra legyőzte a Levszkit, ráadásul nem akármilyen találattal: Pedrinho fordult le a védőjéről, majd a tizenhatoson kívülről lőtte ki védhetetlenül a kapu hosszú felső sarkát.

A CSZKA 1948 Szófia egy, a CSZKA-drukkerek által 2016-ban alapított klub, amely látványos menetelést bemutatva 2020-ra már eljutott a bolgár első osztályig, sőt az előző szezonban dobogós lett, a harmadik hely pedig azt jelentette, hogy elindulhatott a Konferencia Liga-selejtezőben – a második körben a bukaresti FCSB megoldhatatlan feladat volt.

A fenti gól ugyan szép, de a bolgár labdarúgás nem a legszebb napjait éli. A válogatott csapnivaló szereplése miatt a drukkerek épp a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezős összecsapásra szerveztek tüntetést, amire válaszul a találkozót végül nem Szófiában, hanem Plovdivban rendezik meg és nézők nélkül – hiába vett több mint kétezer magyar is belépőt a jövő csütörtökön esedékes találkozóra.

Kapcsolódó
Dühös bolgár szurkolók miatt lett zárt kapus a magyar válogatott Eb-selejtezője
A bolgár szurkolóknak elfogyott a türelmük, a szervezkedésük miatt viszont magas kockázatú besorolást kapott az Eb-selejtező. Így sem ők, sem a magyar drukkerek nem lehetnek jelen a stadionban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik