Nemzetközi foci

Végig fújoltak a szaúdi nézők, ha a Real-játékos labdába ért, itt az oka

Diego Souto / Getty Images
Diego Souto / Getty Images

Szerdán, Rijádban a Real Madrid egy igazán őrült meccsen győzte le az Atlético Madridot a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében: a fordulatos rendes játékidő végén 3-3 volt az állás, majd a hosszabbítás hajrájában kétszer betalált a Real és végül 5-3-ra nyert. A döntőben a Barcelona vagy az Osasuna lesz az ellenfele.

Ezúttal csereként játszott a Real Madrid német középpályása, Toni Kroos, akit már a pályára lépésekor hatalmas fújolás fogadott, és ez folytatódott minden egyes alkalommal, amikor csak labdába ért. Sőt, egy alkalommal, amikor elcsúszott passzolás közben, akkor gúnyos éljenzés harsant fel a lelátón.

A történet előzménye az, hogy a szókimondó Kroos sosem titkolta, mit gondol a szaúdi bajnokságról. Például amikor a Celta Vigo nagy reménysége, a 21 éves Gabri Veiga európai topcsapatok helyett az al-Ahlit választotta, akkor azt mondta, elég kínos ez a váltás.

Azt mondják, hogy ambiciózus ott a futball, de közben minden a pénz körül forog. Végső soron ez inkább a pénz melletti és futballellenes döntés volt

– magyarázta akkor az ötszörös BL-győztes, világbajnok játékos.

Kroos hozta a formáját, a fújolás után röviden annyit írt X-oldalára, hogy jó móka volt a meccs, a közönség pedig elképesztő volt. A meccs előtt a nézők a Franz Beckenbauerre való emlékezés közben is fütyültek.

2019-ben jelentették be, hogy átalakítják a spanyolok a Szuperkupa lebonyolítását, és már nem a megszokott bajnok és kupagyőztes közti oda-visszavágós, vagy egymeccses párharc lesz, hanem négycsapatos tornát rendeznek, a mérkőzéseket pedig Szaúd-Arábiában rendezik meg (egy év kivétel volt a világjárvány miatt). Ezután három évig sem a bajnok, sem a kupagyőztes nem jutott be a Szuperkupa-fináléba, legutóbb a Real Madridnak már sikerült ez, de akkor a La Liga ezüstérmese, a Barcelona győzött végül.

Kapcsolódó
Összeomlás vagy feltámadás kezdete zajlik a brazil labdarúgásban?
A brazil sportoldalak címlapjain egymás mellett-alatt jelentek meg Mario Zagallo temetésének képei és a hírek az új kapitány, Dorival Junior kinevezéséről. Az események eleve elrendeltségének okkultista kutatói utólag majd biztosan megmondják, hogy mindez a megváltoztathatatlan és totális összeomlás vagy a feltámadás egyértelmű és félre sem érthető égi jeleként értelmezendő.
Olvasói sztorik