Nemzetközi foci

Griezmann történelmi gólja is kevés volt, őrült meccsen nyert a Real Madrid

Fayez NURELDINE / AFP
Fayez NURELDINE / AFP

A Real Madrid labdarúgócsapata idegőrlő csatában, 5-3-ra verte hosszabbítást követően az Atlético Madrid a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében.

Belehúztak a csapatok, mert már az első félidőben is 2-2 volt az állás. Hermoso talált be elsőként, majd Antonio Rüdiger egyenlítését követően Ferland Mendy már a vezetést is megszerezte a Real Madrid számára, ám a hajrában jött Antoine Griezmann villanása. A francia ragyogó találata egyben azt is jelentette, hogy már egyedüliként számít az Atleti történetének legjobb góllövőjének.

Térfélcsere után ismét Rüdiger talált be, de ennek nem örülhetett, mivel Kepa Arrizabalaga ütötte rá a labdát, ami így a hálóba pattogott.

Ez se volt azonban elegendő az Atleti győzelméhez, mivel egy kipattanó lövést Dani Carvajal bebombázott a kapuba. Érdekesség, hogy a Real Madrid négy kezdő hátvédje közül három is betalált ezzel a góllal. Jöhetett a hosszabbítás, amely sokáig nem hozott gólt, végül a 116. percben Stefan Savic döntötte el a továbbjutás sorsát: Joselu fejesébe nyúlt bele lábfejjel és a labda furán pattogva jutott a kapuba.

A kitámadó Atleti sorsa ezzel megpecsételődött, a kitámadásának köszönhetően Brahim Díaz is betalálhatott még, így alakult ki az 5-3-as végeredmény. A szuperkupa másik elődöntős meccsét csütörtökön rendezik, a Barcelona és az Osasuna lehet a Real Madrid ellenfele.

Olvasói sztorik