Nemzetközi foci

A Real klasszisa karcosan reagált arra, hogy a 21 éves spanyol tehetség is a szaúdi ligába igazol

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kínos

– ezzel az egy szóval kommentelte a Real világbajnok német középpályása, a klubbal többek között négy BL-t és három spanyol bajnoki címet nyerő Toni Kroos, hogy a spanyol U21-es válogatott, Gabri Veiga is a szaúdi bajnokságba igazol.

Veiga szerződése 2026-ig szólt a Celta Vigónál, de az átigazolási hírekben többnyire jól értesült Fabrizio Romano szerint a szaúdi al-Ahli elviszi őt, annak ellenére, hogy topligás kérők is bejelentkeztek a spanyol középpályásért.

A Football Italia szerint az olasz bajnok Napoli pár napja megegyezett a Celtával Veiga 36 millió eurós vételáráról, de hiányzott még néhány részlet elsimítása a játékos képviselőivel. A jelek szerint az al-Ahli ügyesebben lavírozott a bürokrácia útvesztőjében, úgyhogy a Celtában az előző idényben 36 bajnokin 11 gólig és 4 gólpasszig jutó Veiga 21 évesen a Real Madrid és a Barcelona helyett az al-Nasszr, illetve al-Ettifaq ellen készülhet.

Az eddig mindkét bajnokiját megnyerő al-Ahli a nyáron már a nyoldadik topligás játékost szerződteti: Gabri Veiga előtt Edouard Mendyt (Chelsea), Roberto Firminót (Liverpool), Riyad Mahrezt (Manchester City), Allan Saint-Maximint (Newcastle), Franck Kessiét (Barcelona), Merih Demiralt (Atalanta) és Roger Ibanezt (Roma) igazolta le a tavalyi szezont még a másodosztályban töltő klub.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik