Nemzetközi foci

„Alig várom, hogy újra mosollyal az arcomon focizzak” – elmegy kölcsönbe a ManUnited szélsője

Tim Clayton / Corbis via Getty Images
Tim Clayton / Corbis via Getty Images

A Borussia Dortmundhoz kerül kölcsönbe Jadon Sancho, jelentette be a német klub. A BBC cikke szerint kivásárlási opció nem szerepel a megállapodásban, a Dortmund 3,5 millió eurót fizet a Manchester Unitednek, különböző bónuszokkal pedig további 4 milliót kaphatnak az angolok.

A 23 éves szélső 2017-ben a Manchester City akadémiájáról került a Borussia Dortmundhoz, amelynél összesen 137 mérkőzésen játszott és 50 gólt szerzett.

A BVB angol nyelvű Instagram-oldalán Sancho bejelentésével felidézték Michael Jordan korábbi legendás közleményét, amiben csak annyit közölt a kosárlabdázó a baseballos évei után, hogy „visszatértem”.

Sancho 2021-ben kupát nyert a Dortmunddal, és Európa-bajnoki ezüstöt az angol válogatottal, majd 85 millió euróért a Manchester Unitedbe igazolt. Bár a teljesítménye hullámzó volt, az első két szezonjában stabilan játszott, eddig 82-szer lépett pályára a csapatban. Szeptemberben azonban nem volt ott a keretben az Arsenal ellen, amivel kapcsolatban Erik ten Hag azt mondta, az edzésen nyújtott teljesítménye miatt nem, amit lényegében hazugságnak nevezett a játékos a közösségi oldalain. Azóta nem lépett pályára a Unitedben, és a hírek szerint még a közös étkezőből is kitiltották.

Amikor beléptem az öltözőbe, úgy éreztem, hazatértem. Alig várom, hogy újra találkozzam a csapattársaimmal, hogy kimenken a pályára, mosollyal az arcomon focizzak, előkészítsek és szerezzek gólokat, segítsem a csapatot elérni a Bajnokok Ligáját

– mondta a játékos.

Kapcsolódó
Szoboszlai Szalahról: Ha passz helyett cselez vagy egyedül próbálkozik, azért teszi, hogy gólt szerezzen
Nem zárja ki, hogy az egyiptomi támadó távollétében változik majd a szerepköre a Liverpoolban, de egyelőre az a legfontosabb, hogy mielőbb visszatérjen.
Olvasói sztorik