Magyar foci

Szoboszlai Szalahról: Ha passz helyett cselez vagy egyedül próbálkozik, azért teszi, hogy gólt szerezzen

Marc Atkins / Getty Images
Marc Atkins / Getty Images

Nem tudja még, hogy kell-e majd a szélen játszania Liverpoolban az Afrika Kupán szereplő Mohamed Szalah távollétében, de ott teszi a dolgát, ahol szükség van rá. A többi közt erről is beszélt az Év sportolójának választott Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

A sportnapilapnak a jelenleg sérüléssel bajlódó, így klubja, a Liverpool legutóbbi két mérkőzését kihagyó játékos azt mondta, elképzelhető, hogy január 21-én, a Bournemouth ellen visszatér, de nem akar semmit siettetni, inkább kihagy még egy mérkőzést, minthogy rásérüljön a korábbi húzódására. Kezd jobban lenni, egyelőre még futott edzéseken, de hamarosan már a labdás gyakorlatokat is elkezdheti.

Szoboszlai már többször is elmondta, pályafutása eddigi legnagyobb sikerének a veretlenül megvívott és csoportelsőséggel véget ért Eb-selejtezőt tartja, amin ráadásul csapatkapitányként vezette a válogatottat.

Nem minden a pénz. Az a közeg, az a hangulat, ami a válogatottnál átélhető akár Telkiben, az edzőtáborban, az edzéseken, az öltözőben, a meccseken, ez a társaság, ez a szurkolótábor, mindez pénzzel nem helyettesíthető, sőt megfizethetetlen élmény.

A Liverpool játékosaként is a világ egyik legnagyszerűbb szurkolótábora előtt futballozhatok, mégis azt mondom, a kettő nem összehasonlítható, mert olyan szurkolói, mint a magyar válogatottnak, nincsenek senkinek! És egy országot képviselni nem hasonlítható semmihez” – mondta a Nemzeti Sportnak, majd arról is beszélt, sokat tanult Szalai Ádámtól, Dzsudzsák Balázstól, és most Virgil van Dijktól.

Dzsudzsákról megjegyezte, hogy sokszor nehéz feladat jutott neki, vereségek és kudarcok után olyanért is vállalnia kellett a felelősséget, ami nem feltétlenül volt az ő hibája. „Tisztelem, ha valaki ezt meg tudja tenni”- tette hozzá.

Az utolsó Eb-selejtezős mérkőzést követően azt mondta, ez még csak a kezdet. Megkérdezték, hogy mit is értsünk ez alatt, mire azt felelte, természetesen nem láthatja előre, hogy alakul majd az Európa-bajnokság, de azt ígéri, mindent megtesznek azért, hogy felejthetetlen élmény legyen majd a torna, ahol a csoportban sorrendben Svájc, a házigazda Németország, majd Skócia lesz az ellenfél.

Mohamed Szalah, a Liverpool támadója az egyiptomi válogatottal az Afrika Kupán szerepel majd, az ő pótlása kulcskérdés lehet a csapat szempontjából.

„Ha az a kérdés, hogy a szélen fogok-e játszani, az a válaszom, hogy ez sincs kizárva, és ott játszom, ahol szükség van rám. Nem beszéltünk még arról, miként változhat a feladatom Mohamed Szalah távollétében, s egyelőre az a fontos, hogy minél előbb játszhassak” – mondta erre.

Ezután előjött a téma, ami a kommentmezőkben visszatérő elem itthon, miszerint az egyiptomi játékos többször is passzolhatna Szoboszlainak.

Nem véletlenül tekint rá mindenki a világ egyik legjobb játékosaként. Nagy szükségünk van rá. Ha passz helyett cselez vagy egyedül próbálkozik, azért teszi, hogy gólt szerezzen, és láthatjuk, hogy rendre be is rúgja a helyzeteit. A profi futballban ez mindennél fontosabb. Haalanddal együtt ők a Premier League legeredményesebb játékosai ebben a pillanatban is tizennégy góllal

– válaszolta Szoboszlai, aki azt mondta, jó a kapcsolata Szalah-val, akit szerény emberként jellemzett, de aki azt is tudja magáról, hol a helye a futballban.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik