Nemzetközi foci

Jadon Sanchót kitette keretéből a Manchester United

Leonardo Munoz / AFP
Leonardo Munoz / AFP
A Manchester United 23 éves angol válogatott szélsője, Jadon Sancho nem edzhet az első csapattal mindaddig, amíg meg nem oldja problémáit Erik ten Hag menedzserrel.

A 23-szoros válogatott labdarúgót 2021-ben 85 millió euróért vásárolta meg a ManUnited a Borussia Dortmundtól, ahol meghatározó emberként nagyszerűen futballozott.

Az Old Traffordon azonban nem ment neki a játék, nem találta a helyét, eddigi 58 Premier League-szereplésén mindössze kilenc gólt szerzett és hat gólpasszt adott. Az előző szezonban három hónapon át fizikai és mentális problémákkal küzdött, és ugyan februárban úgy tűnt, jó formában tér vissza, a jelenlegi idényben ismét nem számít rá Ten Hag.

A jelenleg is zajló bajnokságban eddig 76 percet töltött a pályán, az első három mérkőzés mindegyikén becserélték. Aztán az Arsenal elleni legutóbbi összecsapásra már a keretbe sem került be, mondván, hogy az edzésteljesítménye nem megfelelő.

Sancho azonban visszautasította edzője ezen állítását, és a közösségi médiában azt írta:

„Kérlek benneteket, ne higgyetek el mindent, amit olvastok. Nem engedem, hogy teljesen valótlan dolgokat mondjanak rólam, mert a héten jól viselkedtem az edzéseken. Azt hiszem, más okok lehetnek. Hosszú ideig bűnbak voltam, ami nem fair!”

A United mostani döntése szerint Sancho egyénileg készül tovább az első csapattól távol.

Az angol csapat nincs jó passzban, hiszen nem elég, hogy négy meccsen csupán hat pontot szerzett, így a 11. helyen szerénykedik a PL-ben, de egy hete egy másik támadó, a brazil Antony is kikerült az első csapatból, miután korábbi partnere családon belüli bántalmazással vádolta meg.

Kapcsolódó
Maguire anyja megelégelte a fia szidalmazását, nyílt levélben üzent a szurkolóknak
Az angol védőt a szurkolók és a szakértők egy része is kipécézte magának.
Olvasói sztorik