Nemzetközi foci

Eb-selejtező: sírva hagyta el a pályát a Barca-játékos

Cesar Manso / AFP
Cesar Manso / AFP

Sérülés miatt már az első félidő 26. percében le kellett cserélni Gavit a spanyol-grúz Európa-bajnoki selejtezős mérkőzésen. A 19 éves középpályás előbb a bokáját, majd a térdét fájlalta,

végül keserves arccal, könnyek közt hagyta el a pályát az első hírek pedig nem túl biztatóak, a Marca például a szalagszakadást sem zárja ki. A válogatott egyelőre annyit kommunikált, további vizsgálatok várnak a játékosra.

Gavi 2022 első bajnokiját koronavírus miatt hagyta ki, azóta viszont nem mulasztott mérkőzést sérülés vagy betegség miatt sem a Barcelonában, sem a válogatottban.

A vasárnapi meccset végül 3-1-re nyerték meg a spanyolok, akik így első helyen végeztek a selejtezőcsoportjukban. Ferran Torres Gavi mezt a magasba emelve ünnepelte a gólját. A csoport második helyén a skótok végeztek.

Vasárnap este még a J csoportban rendeztek meccseket, de az már ott is eldőlt korábban, hogy a portugál, szlovák kettős szerepel majd a németországi tornán. Cristiano Ronaldo ugyan ezúttal nem szerzett gólt (egy asszisztot húztak be a neve mellé, Ricardo Horta az ő kipattanója után volt eredményes), Portugália így is hibátlan mérleggel, 10-ből 10 győzelemmel, 36 szerzett és mindössze két kapott góllal tudta le a selejtezőt.

A korábbi meccseken eldőlt, hogy Magyarország is csoportgyőztesként, a második kalapból várhatja majd az Eb-sorsolást, illetve hogy Szerbia is kijutott. Romelu Lukaku pedig négy gólt szerzett egy félidő alatt.

Eb-selejtező, 10. (utolsó) forduló

A csoport:
Spanyolország-Georgia 3-1 (1-1)
Skócia-Norvégia 3-3 (2-2)
A csoport végeredménye: 1. (és kijutott) Spanyolország 21 pont, 2. (és kijutott) Skócia 17, 3. Norvégia 11, 4. Georgia 8, 5. Ciprus 0

 

J csoport:
Portugália-Izland 2-0 (1-0)
Bosznia-Hercegovina – Szlovákia 1-2 (0-0)
Liechtenstein-Luxemburg 0-1 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. (és kijutott) Portugália 30 pont, 2. (és kijutott) Szlovákia 22, 3. Luxemburg 17, 4. Izland 10, 5. Bosznia-Hercegovina 9, 6. Liechtenstein

Kapcsolódó
Ezek a számok bizonyítják, mennyire extrát nyújtott Szoboszlai Dominik
Nem csak a két gólja miatt volt ő a meccs embere Montenegró ellen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik