Nemzetközi foci

Eb-selejtező: Lukaku 20 percen belül szerzett négy gólt

John Thys / AFP
John Thys / AFP

Belgium nyerte meg az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportját, miután vasárnap hazai pályán 5-0-ra legyőzte a 24. perctől kezdve emberhátrányban futballozó Azerbajdzsánt.

A belgáktól Romelu Lukaku négy góllal zárt, először a 17. percben volt eredményes, a negyedik találatát pedig a 37. percben jegyezte. Ő az első játékos a válogatott történetében, aki négy gólt szerzett egy félidőn belül.

Az AS Roma csatára a második félidőre már ki sem futott a pályára. Eddig nyolc meccsen összesen 14-szer vette be a kaput, vezeti a selejtezők góllövőlistáját.

Az 5-0-s végeredményt Lenadro Trossard állította be a 90. percben. Az már korábban eldőlt, hogy ebből a csoportból még az osztrákok kvalifikálnak a németországi Eb-re.

Kapcsolódó
„Kalapot emelünk előtte” – a montenegrói kapitány Szoboszlairól
Miodrag Raudovic szerint az döntött, hogy míg az ő csapata ziccereket hagyott ki, addig Szoboszlai kisebb helyzetekből is két gólt szerzett. Nem véletlen, hogy annyit fizettek a magyar játékosért, hogy a Liverpoolban futballozik.

F csoport, 10. forduló

Belgium-Azerbajdzsán 5-0 (4-0)
Svédország-Észtország 2-0 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. (és kijutott) Belgium 20 pont, 2. (és kijutott) Ausztria 19, 3. Svédország 10, 4. Azerbajdzsán 7, 5. Észtország 1

Olvasói sztorik