Magyar foci

Ezek a számok bizonyítják, mennyire extrát nyújtott Szoboszlai Dominik

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Bő egy félidőn át nem úgy tűnt, hogy gálameccs lesz a Montenegró elleniből, de Szoboszlai Dominik a 66. percben gondolt egyet, egy látványos cselsorozat után kiegyenlített, 90 másodperccel később megszerezte a vezetést is, majd a végén a szabadrúgását követően Nagy Ádám kipattanóból beállította a 3-1-es végeredményt.

Marco Rossi csapata nemcsak, hogy kijutott a németországi Európa-bajnokságra, de csoportelsőként tette mindezt. Ez azt jelenti, hogy a második kalapból várhatja majd a december 2-i sorsolást.

A magyar csapatból több játékost is ki lehetne emelni, Nagy Ádám a gólja mellett gólpasszt is adott (Szoboszlai első góljánál, az asszisztja ráadásul egy montenegrói kontra megakadályozása is volt egyben), a kapuban pedig Dibusz Dénes több látványos védést is bemutatott, nem véletlen, hogy a hajrában állva ünnepelte a közönség. Szoboszlai azonban kiemelkedett az egész mezőnyből, és nem csak a két gólja miatt.

A Sofascore 10-es osztályzatot adott neki, a többi közt azért, mert

  • 122 labdaérintését megközelíteni sem tudta senki,
  • 71 pontos passza volt 88 százalékos hatékonysággal,
  • kiosztott három kulcspasszt,
  • öt cseléből négy sikeres volt,
  • hat szabálytalanságot harcolt ki,
  • illetve a védekezésből is kivette a részét három tisztázással, két begyűjtött labdával és egy szereléssel.

Marco Rossi és a csapattársak is Szoboszlait méltatták a lefújás után, de még az ellenfél szövetségi kapitánya, Miodrag Radulovic is őt dicsérte a sajtótájékoztatóján:

A második félidőben két perc alatt két gólt kaptunk egy kiváló játékostól, de Szoboszlai ezért került annyiba, amennyiért megvették és ezért játszik ott, ahol játszik. Kalapot kell emelnünk előtte.

A magyar válogatott öt győzelemmel és három döntetlennel, azaz veretlenül zárt a G csoport élén. A csapat nem kapott 2023-ban és már 12 meccse veretlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik