Nemzetközi foci

„Könyörgöm, engedjétek szabadon édesapámat sértetlenül” – Luis Díaz üzent az emberrablóknak

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

A Liverpoolt erősítő Luis Díaz nyílt levélben kéri az édesapja elrablóit, hogy engedjék szabadon.

A kolumbiai támadó szüleit október 29-én rabolták el gerillák Barrancasban, miután megálltak egy benzinkútnál. Később a hatóságoknak sikerült kiszabadítaniuk a futballista édesanyját, az apa azonban továbbra is fogoly maradt. A történtek érthetően megviselték Díazt, két meccset kihagyott, de a Luton Town elleni vasárnapi bajnokin beállt a hajrában, sőt gólt is lőtt az 1-1-re végződő mérkőzésen. Találata után felhúzta a mezét, alatta pedig ez állt a pólóján: szabadságot apámnak.

Szoboszlai Dominik csapattársa a mérkőzést követően is közölte a trikójára írt szöveget, majd szívhez szóló sorokkal kérlelte az emberrablókat, könyörüljenek meg az édesapján.

„Ezúttal nem játékosként szólok hozzátok, hanem mint Luís Manuel Díaz fia, Lucho Díaz. Mane Díaz, az édesapám, egy keményen dolgozó ember, a család oszlopa. Arra kérem a Nemzeti Felszabadító Hadsereget, hogy a lehető leggyorsabban engedjék szabadon édesapámat. A nemzetközi szövetségeket szintén arra kérem, tegyenek meg ezért mindent!

Minden másodperc, minden perc elteltével egyre jobban aggódunk. Nincsenek szavaim arra, hogy leírjam, családom mennyire szörnyen érzi magát mindaddig, amíg apa haza nem tér. Könyörgöm, engedjétek szabadon édesapámat sértetlenül

– írta Luis Díaz, majd megköszönte a kolumbiaiak a támogatást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Luis Fernando Diaz Marulanda (@luisdiaz19_) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Elrabolták Szoboszlai Dominik csapattársának a szüleit
Luis Diaz a vasárnapi Nottingham elleni bajnoki előtt rettenetes hírt kapott otthonról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik