Nemzetközi foci

Elrabolták Szoboszlai Dominik csapattársának a szüleit

Luis Diaz a vasárnapi Nottingham elleni bajnoki előtt rettenetes hírt kapott otthonról. A skysport.com arról számolt be, hogy a 26 éves kolumbiai válogatott játékos szülei otthonuk felé tartottak, amikor az első hírek szerint egy benzinkútnál felfegyverzett motorosok körbevették, majd elrabolták őket.

A lap idézi a kolumbiai főügyészség közleményét, amely szerint „Attól a pillanattól kezdve, amikor a kolumbiai főügyészség tudomást szerzett Luis Díaz kolumbiai játékos szüleinek elrablásáról, az ügyészek speciális csapata, a CTI (Technical Investigation), valamint a rendőrség és a katonaság nyomozói sürgős lépéseket tettek felkutatásuk, az események láncolatának tisztázása és a tettesek azonosítása érdekében.”

Ennek köszönhetően nem sokkal később, maga Gustavo Petro, Kolumbia államelnöke az X-en már arról számolt be, hogy „A barrancasi művelet során megmentették Luis Diaz anyját, folytatjuk az apa keresését”.

Az átigazolási guru, Fabrizio Romano a labdarúgóhoz közeli forrásokra hivatkozva szintén beszámolt az anya megmentéséről és képet is közölt a labdarúgóról és szüleiről.

A Kolumbiai Labdarúgó Szövetség közleményében szolidaritását fejezte ki, míg a Liverpool azt közölte honlapján:

Őszintén reméljük, hogy az ügy biztonságosan és a lehető leghamarabb megoldódik. Addig is a játékosok jóléte továbbra is elsődleges prioritásunk lesz.

A 26 éves támadó ebben a szezonban 11 alkalommal lépett pályára, és három gólt szerzett. Diaz a Liverpool csütörtöki, Toulouse elleni 5-1-es Európa-liga -győzelme alkalmával nem volt keretben, de az várható volt, hogy vasárnap pályára lép majd az Anfielden, a Nottingham Forest elleni 15 órától kezdődő meccsen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik