Nemzetközi foci

Luis Díaz mentett pontot a Liverpoolnak, Szoboszlait lecserélték

Justin Tallis / AFP
Justin Tallis / AFP
A kolumbiai játékos visszatért azt követően, hogy szüleit elrabolták. Csereként beállva, a 95. percben szerzett pontot érő gólt.

Az újonc Luton percekre volt az a szezon egyik legnagyobb meglepetésétől, végül 1-1-es döntetlent játszott otthon a Liverpoollal, ami szintén váratlan eredmény. A vendégek egyenlítő gólját Luis Díaz szerezte, aki először játszott azóta, hogy szüleit elrabolták (édesapját még nem engedték szabadon). Szoboszlai Dominik kezdőként 66 percet játszott.

Ahogy azt már megszokhattuk, Szoboszlai ezúttal is ott volt a Pool kezdőcsapatában. Számítani lehetett rá, hogy a vendégcsapat veszélyeztet majd többet, Darwin Núnez pedig egyszer lécet találta el, míg Jotának volt egy ígéretes közeli lövése, de akkor a kapus védett. Akadt lehetősége a Lutonnak is, Alisson azonban hárította Barkley próbálkozását.

A Liverpool brazil kapusának a 65. percben már bravúrt kellett bemutatnia, a Luton a bal szélről erőszakolta be középre a labdát, Morris lőtt, Alisson azonban jó ütemben mozdult ki és blokkolni tudott – nem volt látványos védés, de nagyon fontos volt.

A 67. percben Premier League-pályafutása során először lecserélték Szoboszlait, aki hét közben, a Ligakupában sem volt végig a pályán. A magyar játékosnak 56 labdaérintés, 35 sikeres passz (83 százalékos hatékonyság), egy lövés, egy kialakított helyzet került a neve mellé.

Szoboszlai Dominik Luton elleni teljesítménye.

Klopp egyébként ekkor összesen három helyen változtatott, a Liverpool pedig szinte azonnal óriási helyzetbe került, Szalah fejelte oda a labdát Núnez elé, aki azonban két lépésről az üres kapu fölé lőtt – az asszisztens emelte aztán a zászlót, alighanem akkor sem került volna előnybe a Pool, ha az uruguayi eltalálja a kaput.

A 80. percben előnybe került a Luton: egy liverpooli szöglet után Barkley kezére pattanhatott a labda, és miközben a vendégjátékosok egy része reklamált, a hazaiak mentek tovább, a fellazult védelmet pedig lefutották, Chong fejezte be góllal a támadást. Visszanézték a vitás esetet, de nem ítéltek tizenegyest.

A meccs végére beállt Luis Díaz is a vendégekhez, ekkor már négy támadó is a pályán volt a vendégeknél.

Díaz a 95. percben aztán kiegyenlített, majd pólón üzente meg, hogy engedjék szabadon édesapját.

Premier League, 11. forduló

Nottingham Forest-Aston Villa 2-0 (1-0)
Luton Town-Liverpool 1-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik