Nemzetközi foci

Nem játszik a válogatott, ha nem engedik szabadon a Liverpool-sztár apját

Lismari Machado / AFP
Lismari Machado / AFP
Egy hete egy marxista gerillaszervezet, az ELN elrabolta Luis Díaz, a Liverpool labdarúgócsapatának kolumbiai válogatott szélsőjének szüleit. Ugyan édesanyja hamarosan kiszabadult, édesapjának szabadon bocsátásáért még mindig küzdenek a hatóságok.

A Nagy-Britanniában dolgozó kolumbiai nagykövet, Roy Barreras szerint a futballválogatottnak csak akkor szabadna pályára lépnie a november 17-i, Brazília elleni világbajnoki selejtezőn, ha addigra Luis Manuel Díazt szabadon bocsátják.

Egy ilyen ultimátum nem ismeretlen a dél-amerikai labdarúgásban: az 1994-es világbajnokság előtt a brazil sztár, Romario összehívott egy sajtótájékoztatót, és bojkottal fenyegetőzött, amiért édesapja elrablói 7 millió dollárt követeltek a szabadon bocsátásáért. Akkor az emberrablók 48 órán belül elengedték túszukat, Romario pedig végül világbajnoki címig vezette a válogatottat.

Az ELN szombaton bejelentette, hogy „kezdeményezi a szabadulási folyamatot” (jelentsen is ez bármit), hozzátéve, ezt a lépést az a tény motiválta, hogy

egy nagyszerű sportolóról van szó, akit minden kolumbiai szeret.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik