Nemzetközi foci

A FIFA évekre eltiltotta a korábbi spanyol focivezért, aki a női vb-döntő után szájon csókolt egy játékost

Osdcar Del Pozo / AFP
Osdcar Del Pozo / AFP

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta minden, a sportággal kapcsolatos tevékenységtől a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) korábbi elnökét, Luis Rubialest, akinek tíz napja van a fellebbezésre.

A FIFA hétfőn közleményben adott hírt a spanyol ügyészség által szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolt Rubiales ügyében hozott döntéséről, aki szeptember 10-én mondott le az RFEF-ben viselt tisztéről, jelezve, hogy az európai szövetségben (UEFA) betöltött alelnöki posztjától is megválik.

A sportvezető az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett augusztusi női világbajnokság fináléja után váratlanul szájon csókolta a győztes spanyol válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosót. A spanyol ügyészség ezért indított eljárást a 46 esztendős Rubiales ellen, két nappal azt követően, hogy Hermoso hivatalosan is szexuális zaklatással vádolta meg.

A tavaly elfogadott vonatkozó törvény értelmében Rubiales – amennyiben bűnösnek találják – pénzbüntetésre vagy akár egytől négy évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Kapcsolódó
Üzengetéssel és kiszenvedett győzelemmel folytatta harcát a spanyol női válogatott
Egy hónap bojkott után ismét pályára lépett a világbajnok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik