Nemzetközi foci

„Ez nem rasszizmus, Vinicius megérdemli a pofonokat a bohóckodásért és a magamutogatásért”

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

Vinicius Junior, a Real Madrid brazil válogatott labdarúgója a La Ligát és Spanyolországot is rasszistának nevezte, miután egy májusi bajnokit követően a Valencia drukkerei inzultálták.

Az ügy azóta sem rendeződött, kihallgatás történt már emiatt, de ezen kívül csak az üzengetés megy a médián keresztül. A Real Madrid képviselői a focistájuk mellett álltak ki, míg a liga és az ellenfelek többsége szerint Vinicius túlreagálja a helyzetet.

Erről beszélt egy rádióműsorban az FC Barcelona igazgatóságának szóvivője, Mikel Camps, akinek meglehetősen szélsőséges véleménye volt a témában.

Ez nem rasszizmus, Vinicius megérdemli a pofonokat a bohóckodásért és a magamutogatásért, amikor a pálya közepén értelmetlen és haszontalan cseleket csinál

– közölte Camps.

Nem maradt el egyébként a madridiak válasza sem, Rodrygo az El Chiringuitónak azt mondta, szánalmas megjegyzés volt a barcelonai szóvivőtől.

Kapcsolódó
Vinicius Junior: A bajnokság, amely egykor Ronaldinhóé, Ronaldóé, Cristianóé és Messié volt, most a rasszistáké
A Real Madrid játékosa úgy véli, nem csak a La Liga, hanem egész Spanyolország rasszista, miközben a liga elnöke szerint csak hagyja magát provokálni.
Olvasói sztorik