Nemzetközi foci

„A hatalmi pozícióban ülő emberek madridisták” – a Barca elnöke nem ijed meg

Adria Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
Adria Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Szerdán látott napvilágot, hogy a Negreira-ügy bírója hivatalosan is vesztegetéssel vádolja az FC Barcelona elnökét, Joan Laportát, aki szerint ez a madridista emberek miatt van.

Az ügy még februárban robbant ki, akkor került napvilágra, hogy José María Enríquez Negreira, a spanyol játékvezetői bizottság alelnökeként fogadott el pénzt a Barcától azért cserébe, hogy szaktanácsot adjon a bírókkal kapcsolatban. Laporta szerint azonban nem történt bűncselekmény, sőt a Radio Catalunyának adott interjúban azt is kifejtette, hogy a hatalommal rendelkező emberek szándékosan akarják akadályozni a Barca munkáját.

„A hatalmi pozícióban ülő emberek madridisták. Korábban már megküzdöttem ezzel a jelenséggel, és győzelmet arattam. Az első mandátumom során mindent megnyertünk, ezzel komoly fájdalmat okoztunk nekik. Most ezt akarják elkerülni. Kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán eljut-e tárgyalásig a dolog. Civilben ügyvéd vagyok, így tudom, hogy ebből nem lesz semmi!

A Real Madrid szurkolói kihasználták ezt a történetet, hogy besározzák klubunk nevét és történelmét. Ez az ügy a destabilizációról és a kontrollról szól

– mondta Joan Laporta, akinek mindezek ellenére jó a kapcsolata a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel.

A Barcelona október 28-án fogadja hazai pályán a Real Madridot, a katalánok szerint az El Clásico előtt próbálnak csak zűrzavart okozni a madridisták. Xavi Hernándezt az aktuális, Athletic Bilbao elleni bajnoki előtti sajtótájékoztatón kérdezték az esetről, aki egyet is értett Laportával és kiemelte, hogy aktív pályafutása során is vádaskodott a madridi sajtó, akkor a doppingolás volt terítéken.

A Negreira-ügyről ebben a cikkben foglaltuk össze a fontosabb tudnivalókat:

Kapcsolódó
Súlyos kérdéseket vet fel a Barca újabb kellemetlen ügye
Kiderült, hogy az FC Barcelona éveken át fizetett a Spanyol Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának alelnökének.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik