Nemzetközi foci

A szerbek szövetségi kapitánya már gratulált az Eb-re jutáshoz

ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU

A magyar labdarúgó válogatott szombat este 2-1-re legyőzte Szerbiát Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Arénában.

A mérkőzés után a szerbek szövetségi kapitánya, Dragan Stojkovic csalódottan értékelt, mivel meglátása szerint mindent beleadott a csapata, ráadásul a taktikai utasításait is követték.

Amit megbeszéltünk az öltözőben, az úgy volt a pályán is. Mi irányítottuk a meccset, sok helyzetet dolgoztunk ki. Nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok a magyaroknak a győzelemhez és az Eb-re való kijutáshoz

– mondta a kapitány, aki hozzátette, hogy a saját csapatának is kezében van a sorsa.

A Politika egy viccesebb megjegyzést is idéz a kapitánytól. A szerb lap szerint Dibusz Dénest a játékosai tették naggyá a mérkőzésen, aki ellen három kapufát is lőttek a vendégek. Stojkovic így foglalta össze a szerencséjét:

Naggyá tettük. Kiváló kapus, de azt hiszem, lottóznia kellene!

Szerbia legközelebb Montenegróval játszik és ha megnyeri azt a mérkőzést, akkor öt pontra duzzad az előnye, amit már rendkívül nehéz lenne elvesztegetnie. Főleg annak tudatában, hogy a magyarok az utolsó fordulóban még játszanak a montenegróiakkal.

Kapcsolódó
Kalmár Zsolt: Idejöttek nagy arccal, aztán hazamentek nulla ponttal
A magyar válogatottat a küzdőszellem vezette győzelemre a szombati Eb-selejtezőben. Erre hívta fel a figyelmet Szoboszlai Dominik, Szalai Attila és Dibusz Dénes is, Kalmár Zsolt pedig a tiszteletet hiányolta az ellenféltől.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik