Nemzetközi foci

A kétarcú Lukaku utolérte Pelét, és üldözőbe vette Neymart, Lewandowskit, Messit

BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP

A nyári átigazolási szezon egyik nagy kérdése volt, hogy mi lesz Romelu Lukakuval. A belga csatár hős lehetett volna a BL-döntőben, de kimaradt a nagy helyzete, így maradt az 1-0-s Manchester City-vezetés, amivel az angol klub történelme során először nyerte meg a BL-t.

Lukaku így keserű szájízzel hagyta ott az Intert, majd magára haragította a milánói klub drukkereit, amikor a nyáron a Juventusszal tárgyalt, a hírek szerint Massimiliano Allegri szívesen látta volna a Juvéban a belga centert, amikor még úgy nézett ki, hogy Dusan Vlahovic távozik. Aztán a szerb támadó maradt, Lukaku pedig nem lett a Juventusé, amit minden bizonnyal nem bántak a torinói ultrák, akik nem igazán szívlelik a csatárt.

A csatárnak a szaúdi bajnokságból is volt ajánlata, ám végül a Romához került, vagyis maradt a Serie A-ban.

Lukaku a Milan elleni, 2-1-re elveszített rangadón debütált új klubjában, csereként bő 20 percet kapott José Mourinhótól, és volt egy közepesen veszélyes lövése, ami a léc fölött zúgott el. A 30 éves csatár most sikerélménnyel a tarsolyában érkezik majd vissza a Romához, mivel az észtek elleni Eb-selejtezőn duplázott a válogatottban.

Lukaku az 56. és az 58. percben talált be, és ezzel a 76., valamint a 77. gólját szerezte a belga válogatottban, amelynek ő a csúcstartója.

A 77. góllal beérte a brazilok korábbi rekorderét, Pelét – akit a napokban előzött meg Neymar – , és hogy ez milyen komoly szám, azt jelzi, hogy ennél csak tizenegyen szereztek több gólt a férfiak között a válogatottjukban, többek között Cristiano Ronaldo (123), Lionel Messi (104), Puskás Ferenc (84) vagy Robert Lewandowski (81).

A Roma-drukkerek most abban bíznak, Lukaku – aki nyolc góljával vezeti az Eb-selejtezők góllövőlistáját – a válogatottban látott formáját átmenti a klubjába is. A Roma a Serie A 4. fordulójában az Empolit fogadja az Olimpiai Stadionban.

Olvasói sztorik