Nemzetközi foci

KO-val kezdte a vb-selejtezőt Brazília, Neymar megdöntötte Pelé rekordját

Pedro Vilela / Getty Images
Pedro Vilela / Getty Images

A brazil labdarúgó-válogatott magabiztos, 5-1-es hazai győzelemmel kezdte el a 2026-os világbajnokság selejtezőjét, Neymarék Bolíviát verték. A nyáron a Párizsból a szaúdi ligába szerződött Neymar elég aktív volt a meccsen: előbb kihagyott egy tizenegyest, majd könyöklésért sárgát kapott, aztán szerzett két gólt és volt egy gólpassza is.

A játékos első találatával átvette a vezetést Pelétől, így már ő minden idők legeredményesebb játékosa a brazil férfiválogatottban. 125 mérkőzésen jutott el a mostani 79 góljáig.

„Sosem hittem volna, hogy megdöntöm ezt a rekordot. Először is, nem vagyok jobb játékos Pelénél. Mindig is a saját történetemet akartam írni, hogy ott legyen a nevem a brazil labdarúgás történelmében. Ez sikerült” – mondta a friss rekorder.

Neymar a férfimezőnyben döntött rekordot. A brazil válogatott gólrekorder Marta, aki 115-ször volt eredményes a női nemzeti csapatban.

Vb-selejtező, Dél-Amerika, 1. forduló

Uruguay-Chile 3-1 (2-0)
Brazília-Bolívia 5-1 (1-0)

Kapcsolódó
A magyar válogatott vagányan reagált a korai szerb gólra, mégis a védekezés vezetett a belgrádi bravúrhoz
A magyar válogatott tétmeccsen, idegenben győzött le egy valamivel magasabban jegyzett csapatot – ez önmagában is fegyvertény. Pedig a szerbek egy korai góllal vezetést szereztek, de erre jól reagált Marco Rossi csapata. Taktikai elemzés a belgrádi diadalról.
Olvasói sztorik