Nemzetközi foci

Lázadnak az ultrák, egyre hevesebb lángon ég a Juventus-Inter ellentét

Emilio Andreoli - Inter/Inter via Getty Images
Emilio Andreoli - Inter/Inter via Getty Images

Megnőtt a feszültség a Juventusnál Romelu Lukaku érkezése miatt, a belga válogatott csatárt az Inter megvásárolta volna, ám végül úgy döntött, egy huszárvágással a Juventusnál folytatná a pályafutását. A belga óriás meg is jelent a torinóiaknál orvosi vizsgálaton, ám a szurkolók egy csoportja megjelent a helyszínen és az kántálta, nem akarja Lukakut a csapatban látni.

A 108-szoros válogatott center 2019-ben igazolt először az Interhez és kiváló szezon után 113 millió euróért a Chelsea-hez szerződött. Ott azonban csalódást okozott a 26 meccsen szerzett nyolc góljával, így az előző szezont kölcsönben ismét az Interben töltötte. A milánóiak véglegesítették is volna, de Lukaku egyszerűen eltűnt, az Inter nem érte el, így duzzogva kiszállt a bizniszből. Igen ám, de nem véletlen volt a futballista eltűnése: a Juventus frissen kinevezett sportigazgatója, Cristiano Giuntoli kérésére a torinóiakat választotta.

A szurkolóknak azonban vannak ellenérzései. Egyrészt Lukaku érkezéséhez el kell adni 23 éves szerb csatárt, Dusan Vlahovicot, másrészt a klubvezetése azzal már kihúzta a gyufát, hogy kitette a keretből Leonardo Bonucci csapatkapitányt, aki így itthon várja sorsa jobbra fordulását a szabadlistára került Weston McKennie, Arthur Melo és Denis Zakaria társaságában.

Az Il Messaggero azt írta, Bonucci olasz és külföldi ajánlatokat fontolgat, miközben abban bízik, hogy van még jövője a Juvéban és Max Allegri edző esetleg meggondolja magát.

Az biztos, hogy a Lukaku ellen tüntetők szelfiztek a védővel és arra kérték, ne menjen az Interbe.

Az ellenérzés egyébként kölcsönös, nem csupán a Juventus hívei ágálnak az Inter ellen, de fordítva is igaz. A hírek szerint a milánóiak egyik fő kiszemeltje a Juventustól nyolc év után távozó kolumbiai Juan Guillermo Cuadrado, valamint az Atlético Madrid spanyol válogatott csatára, Álvaro Morata, aki 2014-16, majd 2020-22 között is szerepelt a torinóiaknál.

Utóbbi miatt a La Curva Nord nevű Inter-ultracsoport tiltakozott, mondván, a Juventusnál eltöltött múltja miatt nem szabadna szerződtetni.

A La Curva Nord, a legszenvedélyesebb szurkolók történelmi bástyája tiltakozást szervez a klub székháza elé. Azért, hogy kifejezze a csalódottságát az ellentmondásosnak tartott lépéssel kapcsolatban.

Egyelőre semmi jele annak, hogy a menedzsment részéről irányváltás következett be, amely eltökéltnek tűnik a művelet befejezésére” – üzenték az ultrák.

Kapcsolódó
Az Interhez igazol a Juventus egyik alapembere
Komoly fricska a torinói klubnak a nagy riválistól.
Olvasói sztorik