Nemzetközi foci

Egykoron az iraki diktátorhoz hasonlították, most német kapitány lenne

John MACDOUGALL / AFP
John MACDOUGALL / AFP

A szombati, Japán elleni 4-1-es vereséget követően a Német Labdarúgó Szövetség menesztette Hansi Flick kapitányt, akinek utódját egyelőre még nem sikerült megtalálni. A válogatott kedden Dortmundban a vb-ezüstérmes franciák ellen lép pályára, a meccsen Rudi Völler csapatigazgató, Hannes Wolf, az U20-as válogatott szövetségi edzője, valamint az ő segítője, Sandro Wagner irányítanak majd.

Németország októberben, az Egyesült Államokban szerepel: 14-én a házigazdával, négy nappal később Mexikóval találkozik. Völler azt mondta, addig szeretnék megtalálni és kinevezni az új szövetségi kapitányt.

Jelöltek vannak, de akadt önjelölt is: a hamburgi legenda, Felix Magath ugyanis egy rádióműsorban azt mondta, ő helyre tudná tenni a csapat megtépázott önbizalmát.

„Véleményem szerint most sürgősen szükség van valakire, aki újra összerakja ezt a teljesen bizonytalan csapatot, amely már nem képes megfelelő teljesítményt nyújtani” – mondta Magath az NDR 90.3-nak.

Úgy gondolom, hogy képes vagyok felemelni a bizonytalan csapatokat, és annyi önbizalmat adhatok nekik, hogy ismét nagyon jól teljesítsenek. Korábban a tabella aljáról a középmezőnybe, vagy akár a Bundesliga élére is vezettem már csapatot. Azt gondolom, hogy jelenleg erre van szüksége a szövetségnek.

A 70 éves szakember játékosként 43-szor szerepelt az NSZK színeiben, 1980-ban Európa-bajnokságot nyert, 1982-ben és 1986-ban tagja volt a világbajnoki ezüstérmes együttesnek.

Edzőként három csapattal ért el nagy sikereket: a Bayern Münchennel 2004-2006 között kétszer is duplázott, azaz bajnoki címet és kupát nyert, de 2008-2009-ben a Wolfsburggal is a Bundesliga élén végzett.

Legutóbb tavaly ült kispadon, akkor a Hertha kérte fel tűzoltásra, és végül vele még sikerült kiharcolni a bennmaradást.

Magath kemény edzésmódszereiről ismert, amikor 2014-ben a Fulhamhez igazolt, az angol sajtó a néhai iraki diktátorhoz, Szaddám Huszeinhez hasonlította.

Kapcsolódó
Sokba kerül a német szövetségnek, hogy kirúgta a világ legjobban fizetett kapitányát
Bár elköszöntek Flicktől, a szerződéséből hátralévő időszakra szóló összeget még ki kell fizetnie számára a szövetségnek.
Olvasói sztorik