Nemzetközi foci

Sokba kerül a német szövetségnek, hogy kirúgta a világ legjobban fizetett kapitányát

Julian Stratenschulte / picture alliance via Getty Images
Julian Stratenschulte / picture alliance via Getty Images

A 2024-es Európa-bajnokság házigazdája, a német labdarúgó-válogatott hat mérkőzést játszott eddig 2023-ban, és ezek közül csak egyet tudott megnyerni: a legelsőt, még márciusban Peru ellen (2-0). Azóta négy vereség és egy döntetlen csúfítja a négyszeres világbajnok mérlegét, ez pedig a szövetségi kapitány, Hansi Flick állásába került.

A német szövetségnek (DFB) most két fontos feladata van: megtalálni az új kapitányt (a jelöltek között emlegetik többek között Szoboszlai Dominik főnökét, Jürgen Kloppot, valamint Julian Nagelsmannt is), valamint kifizetni a Flicknek járó pénzt.

A Bayernnel korábban sikert sikerre halmozó edző 2021 nyarán hároméves szerződést kötött a DFB-vel, és ez alapján évi 6,5 millió euró volt a fizetése, amivel ő számított a legjobban kereső kapitánynak az angolok irányító Gareth Southgate (5,8 millió euró) és a franciákat dirigáló Didier Deschamps (3,8 millió euró) előtt.

A BILD azt írja, hogy a szerződésből hátralévő időszakra Flicknek még 4,5 millió euró jár, és ezt a szövetségnek ki kell fizetnie számára.

Tovább nehezíti a DFB helyzetet, hogy a jelöltek közül Kloppot, a Benficánál dolgozó Roger Schmidtet, valamint Nagelsmannt is ki kellene vásárolni, utóbbit ugyanis menessztése ellenére szerződés köti a Bayernhez. Úgyhogy akármi is lesz a vége, olcsón nem tud kijönni ebből a történetből a szövetség.

A német csapat legközelebb kedd este lép pályára, amikor a vb-ezüstérmes franciákat fogadja Dortmundban.

Olvasói sztorik